Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevačke pijace sve bolje rade
 
 

Kragujevačke pijace sve bolje rade

pijaca kgGradske tržnice su tokom ove godine investirale značajna sredstva u osavremenjivanje pijaca. Najviše je uloženo u opremanje Kvantaške pijace, pa ne čudi osetan rast prometa na toj lokaciji. Nov izgled bi tokom naredne godine trebalo da dobiju i pijace u Bresnici i na Bubnju.

Kvantaška pijaca u Kragujevcu sada funkcioniše u optimalnim uslovima. Investicija se, kažu u ''Gradskim tržnicama'', isplatila. Promet je značajno povećan. Tržnice zakup naplaćuju po procentu, pa su niske cene poljoprivrednih proizvoda tokom godine jedini razlog što finansijski efekat nije još bolji.

Planom za ovu godinu bilo je predviđeno i proširenje male pijace na Bubnju. Međutim, zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa, taj posao odložen je za proleće. Slična je situacija i u Bresnici. Radi se o pijaci od koje prihodi konstantno rastu, pa su u Tržnicama imali ideju da je prošire i pokriju.

U ''Gradskim tržnicama'' podsećaju i da se nije odustalo od ideje da se glavna zelena pijaca izmesti na prostor kasarne ''Radomir Putnik''. Ipak, zbog poznatog nerazumevanja države, ta ideja nikako da bude realizovana.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži