Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dodatak za nezaposlene majke
 
 

Dodatak za nezaposlene majke

bebaPravo na roditeljski dodatak u visini od 20.000 dinara moći će, od 1. januara 2012. godine, da ostvare sve nezaposlene majke za prvo, drugo i treće dete, pod uslovom da u trenutku podnošenja zahteva imaju prebivalište na teritoriji grada Kragujevca neprekidno tri godine, odlučila je danas Skupština grada Kragujevca.

To pravo, po istom osnovu, moći će da ostvare i majke koje su se porodile u ovoj godini, do navršene prve godine života deteta.

Prema navodima Slavice Saveljić, članice Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci, ova odluka predstavlja socijalnu i demografsku meru koja ima za cilj da pruži podršku porodici, pre svega ženama.

U ovom trenutku, na evidenciji nacionalne službe za zapošljavanje je preko 650 porodilja, a procenjuje se da još oko 200 žena iz ove grupe nije evidentirano, ali bi ovo pravo mogle da ostvare po osnovu osiguranja preko drugog lica.

Naredna godina u Kragujevcu biće proglašena Godinom šumadijskih arhiva i mogućnosti, odlučili su odbornici Skupštine grada.

Zato je naredna godina prilika da sve kulturno-istorijski nasleđene arhive Kragujevca i Šumadije otvorimo sa ciljem da se uspesi koji se postižu u narednoj godini razumeju kao kontinuitet vođstva i opredeljenosti Šumadije za napredovanje, rekao je Saša Milenić, predsednik Skupštine grada, obrazlažući predlog ove odluke.

Na današnjoj sednici usvojena je i odluka o formiranju novog privrednog društva Sportski centar “Park“ koje će gazdovati otvorenim i zatvorenim bazenom, halom “Park” i jezerom u Šumaricama.

Zatvoreni bazen u koji je ugrađena najmodernija tehnologija biće svečano pušten u rad 18. decembra. Ovu investiciju zajedničkim sredstvima realizovali su Grad Kragujevac i Vlada Republike Srbije kroz program podrške razvoju građevinske industrije, a ukupna vrednost sa PDV- om iznosi oko 474 miliona dinara.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži