Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zaplenjena roba od 50 miliona
 
 

Zaplenjena roba od 50 miliona

zaplenaVrednost zaplenjene robe, koja je pronađena u nelegalnoj trgovini, iznosi oko 50 miliona dinara. Oduzeta roba smeštena je u magacinu Regionalnog centra poreske uprave u Sobovici gde se nalazi više od tri i po hiljade artikala čija se vrednost procenjuje na oko 50 milona dinara.

Tu se nalazi desetak automobila oduzetih u nekoliko gradova centralne Srbije, gomile kutija sa alkoholnim pićima, odeća, obuća, dečje igračke, razna nova i polovna tehnička roba, hemikalije, kao i nekoliko tona soli i šećera. Zbog poslovanja mimo propisa ili neplaćanja poreskih obaveza poreski inspektori plenili su i lavaboe i kade, gume raznih profila, inventare za ugostiteljske objekte i čitave proizvodne linije. U magacinima u Sobovici tako se, između ostalog, našla i oprema za pravljenje piva, postrojenje za proizvodnju čarapa, ali i gomile preznih flaša ili starih eksera.

U skladu sa propisanim rokovima i procedurama, kako objašnjava direktorka Regionalnog centra poreske uprave Radmila Simić, zaplenjena roba prodaje se na licitacijama na koje se zaintersovani kupci pozivaju putem oglasa. Deo robe ovde se samo čuva do okončanja postupka, deo se proda na licitaciji ili ako nadmetanje ne uspe njen vlasnik postaje republička Direkcija za imovinu.

Za mnoge artikle nikada nije bilo zainteresovanih kupaca pa se dešava da u magacinu stoje godinama. Na osnovu posebne odluke Vlade Srbije Poreska uprava deo zaplenjene robe povremeno poklanja institucijama socijalne zaštite.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži