Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac “Zastava kamioni” nude Vojsci „srpski hamer“
 
 

“Zastava kamioni” nude Vojsci „srpski hamer“

zastavino vojno voziloKragujevački “Zastava kamioni” ponudiće Vojsci Srbije novo vozilo koje će moći da se koristi za prevoz ljudi, tereta, kao sanitet, po ugledu na poznati američki “hamer”. Kragujevčani su već razvili ovo vozilo, a nadaju se da će ono biti u konkurenciji za nabavku opreme za Vojsku Srbije, koju je najavio ministar odbrane Dragan Šutanovac.

- Vojska ima potrebe za 1.400 vozila da bi obnovila zastareli vozni park. Ono što smo mi konstruisali i napravili je neborbeno vozilo, nosivosti 1,4 tone. Ima pogon na sva četiri točka, mogućnost blokade zadnjeg pogona.

Opremljeno je američkim motorom i menjačem, u zavisnosti od potreba, nemačkog ili italijanskog proizvođača. Sve ostalo je iz Srbije, i sve se pravi direktno u Kragujevcu. Ono košta oko 38.000 evra, i jeftinije je od konkurentskih vozila na tržištu - kaže Đorđe Nestorović, direktor “Zastava kamiona”.

Iako je najavljeno kao “srpski hamer”, kragujevačko vozilo razlikovaće se od američkog, pošto će moći da preveze više ljudi i biće visoko postavljeno od podloge.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži