Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Uništavanje oduzetog oružja
 
 

Uništavanje oduzetog oružja

oduzeto oruzijeIz Policijske uprave u Kragujevcu ovih dana će Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije na uništavanje biti otpremljeno preko hiljadu i po komada raznog vatrenog oružja. Reč je o oružju, oduzetom na osnovu pravosnažnih rešenja i oružju koje su građani sami ustupili državi.

Pripadnici kragujevačke Policijske uprave ovih dana intenzivno pripremaju za uništavanje kontigent od preko hiljadu i 500 komada raznovrsnog vatrenog oružja. U MUP će krajem sedmice biti otpremljeno skoro hiljadu pištolja i revolvera, blizu 240 lovačkih pušaka, preko 80 karabina, 145 automata, 80-tak vazdušnih pušaka i 50 komada ostalog oružja, ne retko prepravljanog ili ručno izrađenog.

Ovo je deo oružja zaplenjenog iz ilegalnog poseda i od građana koji su imali dozvolu, ali im je oružje oduzeto zbog izvršenih krivičnih dela ili težih prekršaja. Mnogi građani, koji ne mogu ili ne žele da plaćaju porez, sami ustupaju državi oružje.

U kragujevačkoj Policijskoj upravi nalazi se još nekoliko hiljada duguh i kratkih cevi, kao i hladnog oružja, za koje još uvek nije okončan postupak i doneto pravosnažno rešenje.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.