Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Jedinstvena ribolovačka dozvola
 
 

Jedinstvena ribolovačka dozvola

ribolov zimiMinistarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja najavilo je novi Pravilnik o kategorizaciji ribolovnih voda, koji će rekreativnim ribolovcima omogućiti da koriste jedinstvenu ribolovačku dozvolu, bez doplate, na većem broju ribolovnih voda. Zakonom o održivom korišćenju ribljeg fonda predviđene su doplatne dozvole, koje su korisnici ribarskih područja naplaćivali od 1.500 do 4.000 dinara.

Prema važećem Pravilniku doplatne ribolovačke dozvole su se naplaćivale za kategorisane ribolovne vode, koje ispunjavaju propisane uslove.

Novim pravilnikom ti uslovi će biti dodatno pooštreni, čime će se značajno smanjiti broj ribolovnih voda na kojima će biti moguće da se naplaćuju doplatne dozvole.

Naplata tih dozvola će biti ukinuta tamo gde to nije neophodno, čime će biti vraćen značaj jedinstvenih dozvola i rekreativni robolovci sa različitih ribolovnih područja biće dovedeni u ravnopravniji položaj.

Ministarstvo će sprečiti da korisnici ribarskih područja selektivno naplaćuju ribolovne dozvole.

Paralelno sa izmenama Pravilnika, biće nastavljene mere zaštite ribljeg fonda, a inspekcijski nadzor nad izdavanjem jedinstvenih i doplatnih dozvola će biti pojačan, saopštilo je ministarstvo.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži