Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sutra počinje ispuštanje vode iz Gružanskog i jezera u Šumaricama
 
 

Sutra počinje ispuštanje vode iz Gružanskog i jezera u Šumaricama

gruzansko jezeroU Kragujevcu će sutra radi sprečavanja poplava početi ispuštanje vode iz Gružanskog i jezera u Šumaricama, jer se očekuje otapanje snega. Zamenik komandanta gradskog štaba za vanredne situacije Zoran Jovanović je rekao agenciji Beta da je zabranjeno sankanje na zaleđenom jezeru u Šumaricama pošto zbog ispuštanja vode preti opasnost od pucanja leda.

Nivo Gružanskog jezera iz kojeg se Kragujevac snabdeva vodom za piće biće spušten za dva metra, a iz jezera u Šumaricama biće ispuštena skoro sva voda, rekao je Jovanović. Ispuštanje vode će obaviti ekipe javnog komunalnog preduzeća.

Pripreme za odbranu od poplave počele su i u Zaječaru, ali niko sa sigurnošću ne zna kolike će biti njene razmere. Visina snežnog pokrivača u Zaječaru iznosi 57 centimetara, a pored toga što ometa svakodnevni život građana, već sada predstavlja potencijalnu opasnost od poplava.

Gradonačelnik Boško Ničić je rekao da dodatnu zabrinutost stvara i činjenica da je visina snega na Staroj planini već sada iznad dva metra.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži