Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Saopstenje i informacija iz KC Kragujevac
 
 

Saopstenje i informacija iz KC Kragujevac

klinicki centar kgKlinika za neurologiju danas u toku dana, premestila je sve svoje pacijente sa I sprata klinike (njih 30-tak) na Kliniku za oftalmologiju (na sedmi sprat Hirurskog bloka), zbog potpuno neuslovnih bolesnickih soba, u koje je podrla voda. Nekoliko tezih, nepokretnih pacijenata Klinike za neurologiju, prebaceno je u prizemlje iste klinike na odeljenje intezivne nege.

Tim pacijentima je potreban konstantni monitoring i aparati koji prate vitalne funkcije- za sta nema uslova u hospitalnom bloku Klinike za oftalmologiju. Na taj nacin, intezivna nega Klinike za neurologiju radi sa 130% kapaciteta.

Iz Centra za plucne bolesti stize informacija da ce svi pacijenti, cije zdravstveno stanje to dozvoljava, biti danas upuceni na kucno lecenje, a u nekoliko soba, koje su jos uvek imaju uslove, bice smesteni hospitalni bolesnici. U narednim danima, ukoliko bude potrebe da se novi pacijenti sa plucnim oboljenjima smestaju u Klinicki centar Kragujevac, bice hospitalizovani na Klinici za internu medicinu.

KC Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži