Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Oružari ne mogu ni da se leče!
 
 

Oružari ne mogu ni da se leče!

oruzari kgOko 5.000 radnika fabrike „Zastava oružje“ i članova njihovih porodica protestovaće u ponedeljak ispred filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Kragujevcu zato što su izgubili pravo na zdravstvenu negu! Teško bolesni radnici, ali i njihova deca, ne mogu da se leče jer RFZO odbija da im overi knjižice zato što im „Zastava oružje“ nije uplatila doprinose za zdravstveno osiguranje.

- Ljudi umiru, radnici propuštaju davno zakazane preglede, deca ne mogu da se leče jer RFZO odbija da nam overi knjižice, uprkos zaključku Vlade od 8. februara kojim je preporučeno da to učine - kaže za Kurir Dragan Ilić, predsednik sindikalne organizacije „Zastava oružja“, i dodaje da fabrika ne može da uplati doprinose jer na računu nema novca, a država im duguje više od 100 miliona dolara za isporučenu robu.

U RFZO ističu da oni ne mogu da uvaže preporuku Vlade da se svim radnicima namenske industrije overe zdravstvene knjižice jer to zakon ne dozvoljava.

- Zakon je jasan, a on predviđa da se zdravstvene knjižice mogu overiti samo onima koji plaćaju doprinose za zdravstveno osiguranje - kaže Sanja Mirosavljević, portparol RFZO.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži