Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Autoput Kragujevac-Batočina do kraja godine
 
 

Autoput Kragujevac-Batočina do kraja godine

radovi u tokuIzgradnja nedostajućih 11 kilometara autoputa od Kragujevca do Batočine biće završena do kraja ove godine, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku. Završetak radova najavili su ministar Milutin Mrkonjić, potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, koji su se nedavno sastali u Ministarstvu infrastrukture. Oni su ocenili da je završetak kompletnog autoputa prioritet i zbog izgradnje fabrike automobila italijanskog Fijata, kojem je potrebno povezivanje sa Koridorom 10, kao i za 300.000 stanovnika vezanih za taj deo Srbije.

Do sada je izgrađeno oko 14 kilometara autoputa od Kragujevca do Batočine. Radovi na izuzetno značajnoj saobraćajnici su se odvijali u etapama zbog veoma složene i duge procedure oko završetka eksproprijacije zemljišta, čiji je ukupan obim iznosio blizu sedam hektara.

Pošto je ovaj složeni posao završen i otklonjene su sve vlasničke prepreke, obezbeđivanjem preostalih finansijskih sredstava stekli su se uslovi da se kompletna deonica stavi u funkciju do kraja 2012.

Budžetom za tekuću godinu Vlada Srbije je obezbedila 950 miliona dinara za završetak kompletnog projekta. Izdvojena sredstva predstavljaju četvrtinu budžeta programa Nacionalnog investicionog plana pri Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Izrada projektne dokumentacije je završena i više nema prepreka da se u predviđenom roku ne okonča započeti posao, saopšteno je iz Ministarstva.

Izvor: RTS

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži