Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U srcu Šumadije nikao tržni centar
 
 

U srcu Šumadije nikao tržni centar

plaza inIzraelska kompanija Plaza centar otvoriće danas u Kragujevcu svoj prvi šoping centar u Srbiji u čiju je izgradnju uložila više od 50 miliona evra. Na izgradnji objekta Plaza centar u Kragujevcu, površine 60.000 kvadratnih metara, bilo je anagažovano oko 1.200 radnika, dok će posao u šoping centru dobiti njih oko 450.

Kompanija Plaza ističe da je reč o prvoj od njene četiri dugoročne investicije u Srbiji.

Pored 100 prodavnica sa različitom robom, ugostiteljskih objekata, zabavnog centra, parka sa kuglanjem, bilijarom, igraonicom, šoping centar Plaza centar imaće i šest bioskopskih sala. Najveća bioskopska sala ima oko 300 mesta, a kapacitet celog bioskopa je 1.200 mesta, u kojima će publika pored filmiskih ostvarenja moći da prati i prenose iz Metropoliten opere. Kragujevac će tako dobiti bioskop nakon četiri godine

Prvog radnog dana Plaza će raditi do ponoći, a trgovine su obezbedile popuste i poklone kupcima.

Izraelska kompanija Plaza centar ima iste ili slične šoping centre u Mađarskoj, Poljskoj, Cceškoj, Rumuniji, Litvarniji, Grčkoj, Bugarskoj, Indiji i Srbiji.

Inače, izgradnja ovog objekta u naselju Stara radnička kolonija u Kragujevcu je počela 2008. i trebalo je da bude završena za 18 meseci, ali je zbog svetske ekonomske krize i problema sa prvobitno izabranim izvođačem radova koji nije mogao ispoštuje rokove, gradnja obustavljena na proleće 2009. godine. Izborom drugog izvođača radova, firme Tehnobeton iz Varaždina, radovi su nastavljeni najesen 2010. godine.

Za izgradnju objekta u Kragujevcu kompanija Plaza Centri zakupila je od lokalne samouprave 2,5 hektara zemljišta na 99 godina i po ceni blizu 20.000 evra po aru.

Izvor: B92

This content has been locked. You can no longer post any comment.