Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Potekla voda i u Sabanti
 
 

Potekla voda i u Sabanti

gornja sabantaSimboličnim puštanjem vode, gradonačelnik Veroljub Stevanović označio je početak rada seoskog vodovoda u Gornjoj Sabanti, u zaseoku Rovine. Arterski bunar koji je izgradjen u tom zaseoku, deo je posla koji mora da bude obavljen kako bi domaćinstva u ovom selu na 15 kilometara od centra Kragujevca dobila vodu, rekao je Stevanović. Za stanovnike Gornje Sabante nedostatak pijaće voda bio je višegodišnji problem.

Sredstva za arterske bunare obezbedjena su iz agrarnog budžeta Grada, a razvodjenje mreže do svakog domaćinstva pojedinačno radi se na nivou mesnih zajednica, odnosno samih potrošača.

U narednih godinu i po dana, kako je najvljeno, stanovnici seoskog područja na teritoriji Grada Kragujevca biće potpuno obezbedjeni zdravom, pijaćom vodom.

Gradonačelnik Veroljub Stevanović istakao je da je pored vodosnabdevanja, putna infrastruktura jedan od akutnih problema sela sa područja Kragujevca.

On je najavio da je upravo njihova izgradnja, i to plan da se ove godine izgradi po kilometar asfalta u svakom selu, prioritet.

Stevanović je naglasio i da je to jedno od neispunjenih obećanja stanovnicima kragujevačkih sela, ali da je do zastoja u asfaltiranju došlo zbog već poznatih problema sa ''Preduzećem za puteve'', koje je, do nedavno, poslovalo u okviru NIBENS grupe.

Prva faza izgradnje saobraćajnica kroz seoska područja biće završena do Dana grada, a druga do kraja godine, rekao je Stevanović.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži