Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac FILUM ipak u Domu vojske?
 
 

FILUM ipak u Domu vojske?

dom vojskeStudenti Filološko umetničkog fakulteta mogli bi da slušaju predavanja i polažu ispite na jednom, a ne na osam mesta u Kragujevcu. Kako RTK nezvanično saznaje ministarstva odbrane i prosvete, Tehničko remontni zavod i Filum trenutno pregovaraju da se ovom fakultetu na korišćenje ustupi Dom Vojske. Do skoro zapušteno dvorište Doma Vojske nedavno je oživelo. Svima koji prolaze ulicom Kneza Miloša jasno je da su u toku građevinski radovi, ali ko, šta i po čijoj narudžbini gradi, može se samo pretpostavljati.

Renoviranje sportskih terena trebalo bi da bude završeno brzo, dok će zbog preplitanja nadležnosti, kako se pretpostavlja, eventualno ustupanje Doma vojske Filumu biti duže i komplikovanije.

Mada specifična zbog političkog trenutka, ova inicijativa nije nova. Gradonačelnik Kragujevca i rektor Univerziteta ovakvo rešenje za problem prostora najmlađeg kragujevačkog fakulteta predložili su pre više od godinu dama u pismu upućenom ministru odbrane.

Sve je stalo kod odgovora koji je između ostalog sadržao pominjanje višemilionskog iznosa za adaptaciju i očekivanje da troškove plati grad Kragujevac.

Ipak, u lokalnoj samoupravi kažu da je rešavanje problema zgrade Filuma uvek dobrodošlo, pa čak i na mesec dana pred lokalne i parlamentarne izbore.

Filološko umetnički fakultet u Kragujevcu postoji već jednu deceniju. Isto toliko studenti filologije, muzičke i primenjene umetnosti slušaju predavanja i polažu ispite na devet lokacija u gradu.

Kao dugoročno rešenje za nedostatak adekvatnog prostora u javnosti se govorilo o adaptaciji Kneževog arsenala i izgradnji novog objekta u bilzini Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.