Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Regrut u 77. godini
 
 

Regrut u 77. godini

dragan jDragan Jeftović iz Kragujevca dobio je pre dva dana poziv na regrutaciju, da služi vojsku, iako ima 77 godina. Uprkos tome što je pre 60 godina već služio vojni rok, na njegovu adresu je poštar doneo pismo iz Ministarstva odbrane. U Ulici Đorđa Andrejevića Kuna nije bilo nikoga ko ima isto ime i prezime, i morao je da primi i potpiše dokument. Javiće se gde treba, kada treba, 24. aprila, jer mu u suprotnom preti hapšenje.

- Ja sam bio u vojsci JNA, koliko se sećam, u Bihaću, i to dve godine. Bio sam u pešadiji, na nekom minobacaču. Posle sam dobio čir na želucu, i onda sam oslobođen vojne obaveze, pa ni na vežbe nisam išao.

Evo, sada opet moram da se javim. Komšije me zadirkuju, a red je da pravim ispraćaj u vojsku, kako dolikuje. Ko je pogrešio, ja ne znam, ali ću se ipak javiti, za svaki slučaj - kaže Dragan.

Na vojnom pozivu stoji uredno zapisano sve, i ime i prezime i ulica i broj, ali je godina rođenja pogrešna jer stoji da je dotični Dragan Jeftović, regrut, rođen 1994. godine.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži