Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nova radna mesta i kod kooperanata
 
 

Nova radna mesta i kod kooperanata

500lDo kraja godine kompanije – snabdevači FIAT automobila Srbije zaposliće oko hiljadu radnika. Uz posredovanje Nacionalne službe za zapošljavanje u sedam preduzeća posao je do sada pronašlo preko stotinu, uglavnom visokoobrazovanih građana. Sa pribiližavanjem početka proizvodnje očekuje se da će zapošljavanje biti masovnije, zbog čega će Nacionalna služba pomagati nezaposlenima da što lakše obave konkursnu proceduru.

U Manjeti Mareliju, Džonson kontrolsu, Promo Manjetiju, HTL i drugim kooperantima FAS, do sada je, uz posredovanje Nacionalne službe za zapošljavanje, posao dobilo više od 100 Kragujevčana, uglavnom mašinskih i elektroinženjera.

U fabrikama smeštenim u parku u Grošnici ili matičnoj lokaciji FAS, nakon obuke u Italiji, oni rade u kontorli kvaliteta, logistici, kao šefovi proizvodnje ili srednji sloj menadžera.

Prema najavama prvog čoveka grupe FIAT Serđa Markionea, do kraja godine u ovim firmama posla će biti za ukupno hiljadu ljudi.

Zato u Nacionalnoj službi za zapošljavanje očekuju da će šansu za posao uskoro dobiti proizvodni radnici.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da poslodavci očekuju od potencijalnih radnika motivisanost i spremnost na usavršavanje i da obično nema velikih dodatnih zahteva.

Kooperanti FIAT automobila Srbija radnike angažuju i samostalno. Kada to rade uz posredovanje Nacionalne službe za zapošljavanje ova ustanova za njih prikuplja biografije i prosleđuje upitnike koje popune zainteresovani kandidati.

One koji na ovaj način skrenu pažnju na sebe čeka intervju, koje obično organizuju sami poslodavci.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži