Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Do kompanije FIAT uz pomoć Autoneta
 
 

Do kompanije FIAT uz pomoć Autoneta

fasDomaća preduzeća, zainteresovana da sarađuju sa kompanijom FIAT, mogu, kroz program Autonet, da računaju na podršku regionalnih razvojnih agencija Šumadije i Pijemonta. Da bi se našle na listi dobavljača kompanije FIAT automobili ili sarađivali sa nekom od kooperantskih fabrika, domaće firme moraju da ispune visoke standarde proizvodnje i kvaliteta. Put do toga trebalo bi da im olakša projekat Autonet, koji finansira italijanska Vlada.

Za njegovo sprovodjenje zadužena je razvojna agencija regije Pijemont i grada Torina, uz pomoć kolega iz Šumadije i Pomoravlja.

Autonet podrazumeva osnivanje deska za međunarodnu saradnju, ali i obuke za privrednike.

Osim tehničkog i upravljačkog napretka, Autonet, bi, formiranjem specifične mreže, trebalo da pomogne domaćim preduzećima tako što će ih povezati sa srodnim firmama iz Italije.

Projekat Autonet traje do kraja ove godine, a razvojne agencije Šumadije i Pijemonta do tada očekuju i konkretne rezultate saradnje.

Sličan program već je sproveden u Poljskoj gde su mnoga preduzeća uspela da postanu deo lanca snabdevača kompanije FIAT.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži