Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U akciji čišćenja učestvuje 3.000 Kragujevčana Srbija
 
 

U akciji čišćenja učestvuje 3.000 Kragujevčana Srbija

ocistimo srbijuU okviru kampanje "Očistimo Srbiju", u akciji čišćenju otpada "Veliko spremanje Srbije" u subotu, 9. juna, okupiće se oko 3.000 volontera iz Kragujevca koji će uredjivati nekoliko lokacija na širem području grada, saopštila je danas uprava grada. Član gradskog veća za zaštitu životne sredine Zoran R. Prokić je rekao agenciji Beta da će u akciji učestvovati učenici svih srednji i ošnovnih škola, članovi udruženja, volonteri i komunalna preduzeća.

Prema rečima Prokića, gradsko preduzeće Čistoća sa radnicima i mehanizacijom učestvovaće u čišćenju najvećih divljih deponija koje se nalaze u selima Drača, Oponica i Ramaća.

Najveći broj volontera čistiće zelene površine u parku Šumarice, zatim na prostoru jezera Bubanj i druge travnjake na području grada koje su za akciju čišćenja predložili gradjani Kragujevca.

Biće organizovano i čišćenje svih površina oko škola i obdaništa na području Kragujevca.

Akcija čišćenja u Kragujevcu počinje u subotu u 8.30 časova okupljanjem učesnika na jezeru Bubanj, gde će im biti podeljene rukavice i kese.

Prošle godine u akciji "Veliko spremanje Srbije" učestvovalo je 289.543 gradjanina koji su na 5.311 lokacija širom zemlje uklonili više od 150.000 kubnih metara otpada.

Izvor: Zelena Srbija

Komentari  

 
0 #1 Sumadinac 05-02-2017 12:28
Samo mogu da zakljucim da 4.2.2017. akcija ciscenja i dizanja svesti gradjana da ne bacaju smece svuda redom nije uspela. I dalje je nekultura medju nama, mozda cak i vise nazalost!
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži