Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Tribina ''Otvoreni razgovori Srbije''
 
 

Tribina ''Otvoreni razgovori Srbije''

U četvrtak, 30. novembra, Kutija Šibica, od 18 sati najavljena je Tribina Otvoreni razgovori Srbije koju organizuje Studentski kulturni centar Kragujevac u saradnji sa Institutom za filozofiju i društvenu teoriju.

 

Otvoreni razgovori Srbije - izazovi generacijskog dijaloga; omladinsko samoorganizovanje Otvoreni razgovori Srbije inicijativa je Grupe za studije angažovanosti, čiji je primarni cilj izmeštanje iz beogradskih okvira tumačenja prilika u Srbiji.

Rukovodeći se osnovnim pitanjem – kakvo društvo želimo? – Grupa je do sada posetila nekoliko gradova (Bor, Sombor, Loznicu, Pirot), u kojima je s lokalnim akterima diskutovala o lokalnim potrebama, poteškoćama u njihovoj realizaciji, specifičnostima sredine i njihovom uklapanju u zajednički kontekst društva u kome živimo. Realizacija ovih razmena nije uvek tekla s lakoćom, iako sama aktivnost ne poziva na podozrenje.

Naime, kao što se i ovoga puta isticalo u saopštenjima za medije, Otvoreni razgovori Srbija su „neformalni forum gde bi se kritički raspravljalo o regionalnim i lokalnim specifičnostima problema kroz koje prolazi celokupno društvo. Ovom inicijativom, Grupa za studije angažovanosti nastoji da stvori prostor za susret aktivista, intelektualaca i građana koji prepoznaju značaj javnog sučeljavanja mišljenja i društvenog angažmana.“

Učestvuju: Stefan Nikezić, zamenik gradonačelnika za omladinsku politiku; Stefan Adamović, student-prodekan na Filumu Bogdan Ristić, NVO Mladi. Moderator je Srđan Prodanović.