Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Veče ljubavne poezije i koncert Kralja Čačka
 
 

Veče ljubavne poezije i koncert Kralja Čačka

U utorak, 13. februara, Kutija šibica, od 20 časova Veče ljubavne poezije Već jedanaest godina zaredom, u SKC-u Kragujevac se održava veče posvećeno ljubavnoj poeziji, kojom prilikom se daje mogućnost svim ljubiteljima ljubavne poezije da na večeri otvorenog mikrofona uzmu učešće i time daju svoj doprinos obeležavanju Dana ljubavi.

 

SKC Kragujevac poziva sve da nam se pridruže u proslavi Svetskog dana. U sredu, 14. februar, Kontakt galerija SKC-a, 22 časa Koncert. U Kontakt galeriji SKC-a nastupa Kralj Čačka sa pratećim bendom. Tokom 2017. godine Kralj Čačka je svirao na najvećim festivalima u zemlji i regionu, kao što su Exit, Arsenal fest, Mountain Music, Arlemm, Ferragosto Jam, Koncert godine... ali i kao specijalni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 gledalaca na Tašmajdanu. Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta.

Za one koji vole reference, Žikica Simič je rekao: Opasnom magistralom - preko raskrsnica i pored stranputica − sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena. Pararokerske muzičke idiome − kao što su kabaretska pesma, ulični moritat, kantri lament, bluz žalopojka ili pozorišni song − prilagodio je svojoj umetničkoj viziji. Vreme je za nove avanture, nove koncerte, nove pesme i novi album koji će biti objavljen tokom 2018. godine.