Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika HAPŠENJA zbog krijumčarenja migranata
 
 

HAPŠENJA zbog krijumčarenja migranata

Nakon intenzivnog operativnog rada i pravovremene razmene podataka sa mađarskom policijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije - Regionalni centar u Subotici, u saradnji sa policijskim upravama u Subotici, Kikindi, Leskovcu, Kragujevcu i Žandarmerijom, uhapsili su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, 11 osoba, osumnjičenih da su sa teritorije Srbije na teritoriju Mađarske prokjumčarili nekoliko desetina iregularnih migranata iz Turske, Avganistana i Pakistana.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su: D. V. (1993), D. V. (1997), N. P. (1994) iz Leskovca, D. D. (1989), L. D. (1989), K. D. (1995), S. B. (1976), J. L. (1994) iz Subotice i M. K. (1995) i D. P. iz Mola (1976), kao i M. Lj. (1988) iz Kragujevca.

Prilikom pretresa stanova na više lokacija, kod osumnjičenih je pronađena i oduzeta veća količina oružja, municije, manja količina marihuane, 600 falsifikovanih dolara, više mobilnih telefona i SIM kartica.

Sumnja se da su u prethodnih nekoliko meseci D. V. i D. D. organizovali krijumčarenje više desetina iregularnih migranata na taj način što su u kontaktima sa osobama bliskim krijumčarskim kanalima, pronalazili migrante zaiteresovane da za određenu novčanu nadoknadnu, ilegalnih putem dođu do krajnjih destinacija u Evropskoj uniji, najčešće u Austriju. Nakon toga, kako se sumnja, ova dvojica osumnjičenih su angažovali ostale, koji su dalje prevozili migrante, najpre na teritoriju Mađarske, a potom i do Austrije.

Svim uhapšenima je određena je mera zadržavanja do 48 časova, i biće privedeni osnovnom javnom tužiocu u Subotici.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži