Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika MUP i poreska policija u kordiniranoj akciji „Signal“ uhapsila direktore
 
 

MUP i poreska policija u kordiniranoj akciji „Signal“ uhapsila direktore

Pripadnici Ministrstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, u saradnji sa Poreskom policijom u kordiniranoj akciji „Signal“, uhapsili su bivše odgovorno lice preduzeća DOO ''Eureka'' Z.A. (1957) i sadašnje odgovorno lice tog preduzeća R.A. (1959) zbog postojnja osnova sumnje da su počinili krivična dela poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave.

 

Postoje osnovi sumnje da Z.A. i R.A. od 2013. do 2016. godine, u nameri da potpuno ili delimično izbegnu plaćanje poreza, u poslovnim knjigama nisu evidentirali ili su netačno evidentirali činjenice od značaja za obračun poreza, a koje se odnose na nabavku razne robe. Na taj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 12.569.068 dinara, za koliko su oštetili budžet Republike Srbije.

Takođe, postoje osnovi sumnje da su sačinili lažnu fakturu koju su naplatili od Poliicjske uprave u Kragujevacu, za navodnu zamenu delova na putničkom motornom vozilu koje pripada toj Policijskoj upravi, iako ih nisu zamenili. Osumnjičeni Z.A. i R.A na ovaj način pribavili su protivpravnu imovinsku koristi od 14.184 dinara, za koliko su oštetili Ministrstvo unutrašnjih poslova.

foto: Arhiva portala

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži