Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Uživo: Mladić tražio jagode i televizor
 
 

Uživo: Mladić tražio jagode i televizor

bosa-mladic-specijalni-sud-foto-a-isakovic_fBEOGRAD - Posle saslušanja Ratka Mladića u Specijalnom sudu doneta odluka da su ispunjeni uslovi za izručenje Mladića Haškom tribunalu. Rok za žalbe tri dana. 

Ratko Mladiću je po dolasku u pritvor oduzeta puna kesa najsavremenijih lekova, saznaje "Blic. " Veruje se da za te lekove nije mogao da zna niti da ih nabavi bez konsultacije sa lekarom. Kesu su mu oduzeli u pritvorskoj jedinici, i sada je pod kontrolom lekarske ekipe koja mu i prepisuje terapiju.

Mladić se u ćeliji nalazi u sopstvenoj garderobi, a pored lekova, zatvorski stražari su mu oduzeli i naočari. Mladićev advokat Miloš Šaljić rekao je da će tražiti da se Mladić premesti u bolnicu, zbog lošeg zdravstvenog stanja.  

Novo: 14:00 Tražio jagode

Optuženi Ratko Mladić tražio je da mu se u ćeliju donesu jagode i televizor, koji bi trebalo da mu budu obezbeđeni. 

13:55 Završeno saslušanje Ratka Mladića

Saslušanje Ratka Mladića, optuženog za genocid, završeno je 13.50 časova. Mladić je oko 13 časova odveden na saslušanje kod istražnog sudije u pratnji advokata MIloša Šaljića. Opširnije čitajte ovde. 

13:50 Borislav Milošević osudio hapšenje Mladića

Bivši ambasador SRJ u Moskvi Borislav Milošević i brat bivšeg predsednika Slobodana Miloševića osudio je hapšenje Ratka Mladića uz tvrdnju da su u građanskom ratu sve strane istovremeno krive i nevine, javlja AP. 

13: 28 Darko Mladić: Tražimo da dođu ruski lekari

Darko Mladić rekao je da će tražiti da se njegov otac prebaci u bolnicu "kako bi mu se pružila puna medicinska nega". On je rekao da će tražiti da Ratka Mladića pregledaju ruski lekari.

13:15 Dačić: U hapšenju nisu učestvovale strane službe

Ratka Mladića je uhapsila Služa za otkrivanje zločina u saradnji sa BIA i u tome nisu učestvovale strane obaveštajne službe, izjavio je danas u Temerinu zamenik premijera i ministar policije Ivicia Dačić. "On je zaista oronulog zdravstvenog stanja, ali je na sudu da odluči šta će sa njim daje biti", dodao je Dačić. 

13:01 Todorović: SRS pokreće postupak za smenu Tadića

Srpska radikalna stranka pozvala je danas sve građane da prisustvuju mitingu protiv hapšenja generala Ratka Mladića koji će se održati u nedelju u 19 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu. 

12: 57 Mladićeva supruga Bosiljka i sin Darko izašli su iz Specijalnog suda. 

12:51 Vučić: SNS neće organizovati mitinge zbog Mladića

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da ta stranka neće organizovati mitinge zbog hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića. Opširnije čitajte ovde. 

Novo: 12:33 Počinje saslušanje 

12:08 - Izvori “Blica” potvrdili su da je Mladić teško bolestan, ali da je i pored toga priseban i da je nekoliko puta tokom saslušanja sinoć čak i proćaskao sa tužiocem i sudijom na razne teme. Mladić je inače sa sobom u pritvor doneo kesu punu najsavremenijih lekova, među kojima su bili i oni za povišen pritisak. Veruje se da za te lekove nije mogao da zna niti da ih nabavi bez konsultacije sa lekarom. Tu kesu su mu oduzeli u pritvorskoj jedinici,i sada je pod kontrolom lekarske ekipe koja mu i prepisuje terapiju, saznaje “Blic”. Mladić se u ćeliji nalazi u sopstvenoj garderobi, a pored lekova, zatvorski stražari su mu oduzeli i naočari.

11:20 Novo: 12:13 Odao ga prsten

"Jutarnji list", koji je prvi objavio vest da je uhapšen Ratko Mladić, piše da je Mladića identifikovao doušnik policije na osnovu njegovog prstena. Opširnije čitajte ovde. 

11:07 U toku je suđenje jatacima Ratka Mladića u Apelacionom sudu 

11:36 Advokat: Tražiću da se Mladić premesti u bolnicu

Branilac Ratka Mladića advokat Miloš Šaljić rekao je Tanjugu da će od suda tražiti da Mladić bude smešten u posebnu zdravstvenu ustanovu gde bi mu bila pružena adekvatna medicinska nega, zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja. On je najavio da će tražiti i da se Mladiću urade posebni zravstveni pregledi i obavi veštačenje da li je procesno sposoban, odnosno da li je u stanju da se brani od optužbi za koje se tereti. 

10:50 Uskoro nalazi lekara

Nastavak saslušanja haškog optuženika Ratka Mladića zakazan je za 12 časova pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, potvrdio je agenciji BetaMladićev advokat Miloš Šaljić. Šaljić je rekao da su lekari pregledali Mladića i da se očekuje da nalazi uskoro stignu. 

10: 48 Žena se vratila u Sud sa sinom

Mladićeva supruga Bosiljka je ponovo sa sinom došla u Specijalni sud. Njih dvoje su nosili veliku crnu putnu torbu i ušli su na sporedni ulaz. 

10:11 Supruga Ratka Mladića napustila Specijalni sud. 

09:40 Ruska štampa: Srbija sa uhapšenim Mladićem bliža EU

Moskovska štampa danas opširno piše o hapšenju generala Ratka Mladića, navodeći da je tim činom Srbija postala bliža ulasku u EU. List Komersant piše da je Mladić uhapšen u pravom trenutku, jer već za mesec dana Srbija je mogla da se oprosti sa perspektivom evropske integracije. Vlasti Srbije su odlično razumele da će hapšenje generala kojeg mnogi smatraju nacionalnim herojem, verovatno izazvati ozbiljno nezadovoljstvo u delu javnosti, a što je najvažnije, u armiji. 

09:28 Mladića posetila supruga

Supruga Ratka Mladića, Bosiljka Mladić jutros je oko 09.20 sati ušla u zatvorske prostorije Specijalnog suda gde se nalazi haški optuženik. 

08:58 Ljajić ne očekuje proteste

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je sinoć da ne očekuje veće proteste i reagovanje na hapšenje Ratka Mladića. Uprkos tome što se 51 odsto građana protivi izručenju Mladića Hagu, u Srbiji nema te političke snage koja bi mogla da ih izvede na ulicu, niti da destabilizuju državu. Ljajić je za TV B92 rekao da zato ne očekuje veće proteste i reakcije zbog hapšenja Mladića. 

08:37 Od jutros mirno u selu Lazarevo kod Zrenjanina

U selu Lazarevo, u kom je uhapšen juče Ratko Mladić i u kom su nakon hapšenja izbili brojni incidenti protestanata sa policijom, a zatim i sa novinarima, od jutros je mirno. Okupljanja oko kuće Mladića nema, a patrole policije dežuraju i stalno obilaze selo. 

08:29 Danas dodatni detalji

Vekarić je za Radio televiziju Srbije rekao da će u toku dana biti održan i sastanak Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom i biće saopšteni dodatni detalji. On je rekao da bi Mladić trebalo da bude prebačen u Haški tribunal najkasnije za sedam dana i da je važno da se postupak ekstradicije sprovede na adekvatan način, u skladu sa zakonima."Važno je da je njegov identitet utvrđen. Sve zavisi od njegove odbrane da li će podnositi žalbe, ali maksimalan rok je sedam dana", rekao je Vekarić upitan o prebacivanju Mladića u Hag.

Izvor: Blic

This content has been locked. You can no longer post any comment.