Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Promocija knjige Katarine Karamijalković
 
 

Promocija knjige Katarine Karamijalković

Univerzitetska biblioteka u Kragujevcu u saradnji sa Institutom društvenih nauka i izdavačkom kućom Albatros plus iz Beograda, u sredu, 20. marta 2019. godine u 19.00 časova, u Univerzitetskoj galeriji organizuje promociju knjige Katarine Karamijalković - Knjige s posvetom u ličnoj biblioteci prof. dr Svetozara Stojanovića.

 

Svetozar Stojanović (1931-2010), filozof i etičar, univerzitetski profesor, naučnik, aktivista, mislilac, čovek osobitog ličnog morala, prešao je dug put od Kragujevca, u kome je rođen, preko Beograda, do Velike Britanije, Amerike, Nemačke, Austrije, Indije. Bio je jedan od retkih intelektualaca Zapadnog Balkana čija se reč i hiljadama kilometara daleko od njega s pažnjom osluškivala i s razlogom uvažavala. Kako ističe prof. dr Jovica Trkulja, urednik i recenzent knjige:

"Ova knjiga i njen postupak izrade umnogome je specifičan, redak i nepoznat kao stručno-informativni žanr. Mr Katarina Karamijalković, viši diplomirani bibliotekar Univerzitetske biblioteke u Kragujevcu, knjigu je priredila u skladu sa najvišim bibliografskim standardima. Reč je o prvom uspelom prikazu legata jednog srpskog filozofa, čijoj se stručnoj obradi pristupilo blagovremeno i na primeren način. Svedočeći o jednom vremenu i o glasovima ljudi koji su u tom vremenu živeli, ona umnogome baca novu svetlost na ličnost i delo Svetozara Stojanovića i omogućava da dopunimo i obogatimo njegovu duhovnu biografiju."

U programu učestvuju: Vesna Abadić, direktorka Univerzitetske biblioteke u Kragujevcu, dr Goran Bašić, direktor Instituta društvenih nauka u Beogradu, prof. dr Jovica Trkulja, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, dr Žarko Vojnović, Narodna biblioteka Srbije, Beograd, mr Katarina Karamijalković, autorka knjige.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži