Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Glasanje o Vladi
 
 

Glasanje o Vladi

Skupstina-srbije-527Poslanici Skupštine Srbije danas glasaju o predloženim članovima Vlade. Parlament će prethodno konstatovati ostavke ministara koji će ostati bez funkcija i onih čijim će resorima biti dodati novi poslovi.

Na današnjoj posebnoj sednici Skupština Srbije glasaće o predloženim članovima Vlade, koja će ubuduće imati 17 resora i 21 člana umesto dosadašnjih 24 ministarstava i 27 članova. Novi članovi vlade će, po izboru u parlamentu, položiti zakletvu. Parlament će prethodno konstatovati ostavke ministara koji će ostati bez funkcija, kao i onih čijim će resorima biti dodati novi poslovi. Ostavke nisu podnosili ministri u čijim resorima nije bilo promena.

Prema predlogu, premijer Mirko Cvetković će uz tu funkciju voditi i ministarstvo finansija. Zamenik premijera i ministar unutrašnih poslova ostaće Ivica Dačić, a potpredsednici Vlade Božidar Đelić i Jovan Krkobabić.

Umesto Mlađana Dinkića, za potpredsednika Vlade predložena je Verica Kalanović, doskorašnja ministarka za nacionalni i investicioni plan, što je resor koji je ukinut u rekonstruisanoj vladi.

Ministar odbrane ostaće Dragan Šutanovac, a ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić. Na dosadašnjim funkcijama biće i ministarka pravde Snežana Malović, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, kao i ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić.

Na dosadašnjim funkcijama ostaju i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

Za ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede predložen je zamenik predsednika Demokratske stranke i nekadašnji ministar pravde Dušan Petrović, a za ministra ekonomije i regionalnog razvoja, umesto Mlađana Dinkića, predložen je državni sekretar u tom ministarstvu Nebojša Ćirić.

Za ministra infrastrukture i energetike predložen je Milutin Mrkonjić, a za ministra prosvete i nauke Žarko Obradović. Milan Marković, kako je predloženo, biće ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Umesto Tomice Milosavljevića, koji je podneo ostavku na funkciju ministra zdravlja, predložen je Zoran Stanković.

Oliver Dulić biće ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, a Predrag Marković ministar kulture, informisanja i informacionog društva. Srđan Srećković predložen je za ministra vera i dijaspore.

Izvor: RTS

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži