Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet MUNJA: Iranac najbrži gitarista na svetu!
 
 

MUNJA: Iranac najbrži gitarista na svetu!

Čuveni "Bumbarov let", koji je već sam po sebi veoma brz, Vahid je odsvirao munjevitim tempom i s velikom preciznošću, čime se popeo na tron najbržeg gitariste na svetu.

Iranac Vahid Iran Šahi je verovatno najbrži gitarista na svetu, a kao dokaz za to je video snimak koji je postavio na Jutjub, u kome na akustičnoj gitari izvodi čuveni klasik “Bumbarov let” Nikolaja Rimskog-Korsakova.

Muzičko delo, koje je već samo po sebi veoma brzo, odsvirao je munjevitim tempom i sa velikom preciznošću. Uz pratnju metronoma koji mu je davao ritam, iranski gitarista, koji za sebe kaže da je “muzičar amater”, započeo je tempom od 220 udaraca u minuti (BPM), a završio sa 350 BPM.

Originalno komponovan za violinu, “Bumbarov let” iz opere “Bajka o caru Saltanu” izvođen je nebrojeno puta, veoma često na električnoj gitari.

Njegovo izvođenje na akustičnom instrumentu je posebno zahtevno, jer muzičar ne raspolaže distorzijom, pa mora da pokaže još više preciznosti i veštine što Vahidu, očigledno, ne predstavlja veći problem.

Izvor:Telegraf.rs/Tanjug

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.