Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Fudbal Nula Kostarike i Engleske u Belo Horizonteu
 
 

Nula Kostarike i Engleske u Belo Horizonteu

Stadion „Governador Magaljaeš Pinto“ u Belo Horizonteu. Gledalaca: 57.823. Sudija: Aimudi (Alžir).
KOSTARIKA: Navas, Dijas, Duarte, Gonzales, Gamboa, Miler, Brenes (59. Bolanjos), Teheda, Borhes, Ruis, Kembel (65. Urenja).
ENGLESKA: Foster, Šo, Smoling, Kejhil, Džons, Vilšir (73. Džerard), Lampard, Lalana (62. Sterling), Barkli, Milner (76. Runi), Staridž.

Englezi su Svetsko prvenstvo završili na poslednjem mestu u D grupi, što je sigurno jedno od najlošijih izdanja „gordog albiona“ u istoriji Mundijala.Kostarika je u prva dva kola obezbedila ne samo prolazak u osminu finala već i prvo mesto, jer je bilo teško očekivati da će u meču između Urugvaja i Italije neko nekog savladati ubedljivo.Selektor Engleske Roj Hodžson je izveo „B“ tim, a ti igrači su ostavili odličan utisak, pa se postavlja pitanje da li je neko od njih mogao da igra više u proteklom delu šampionata.

Prvu priliku imala je Kostarika. Borhes je u 23. minutu izveo slobodan udarac sa 20–ak metara, golman „albiona“ Foster vrhovima prstiju zakačio loptu koja je završila na prečki!Englezi su zapretili u 34. minutu posle kornera Barklija. Duarte je pravovremeno intervenisao, onemogućivši Džonsa da šutira iz povoljne pozicije.Minut kasnije, opet posle udarca iz ugla, Englezi su imali šansu. Džons je spustio loptu Staridžu koji je šutirao glavom preko gola.

Barkli je u 42. minutu odigrao dupli pas sa Staridžom, našao se iskosa na levoj strani, ali je šutirao pored gola. Ipak, bila je to odlična akciju Ostrvljana.Englezi su u drugom poluvremenu imali još veću inicijativu, a najbolju priliku u dotadašnjem delu igre propustio je Staridž u 50. minutu. Naleteo je na odbitak, ali je golman Navas briljantno intervenisao.Prodor Lalane u 53. minutu niko nije ispratio u petercu Kostarike, inače bi to verovatno bio pogodak.

Staridž je u 65. minutu izmamio uzdahe navijača Engleske u Belo Horizonteu. Probio je po desnoj strani, razmenio dva pasa sa Barklijem, a onda felšom gađao dolji levi ugao. Lopta je prohujala pored stative!Prvi kontakt Runija sa loptom posle ulaska u igru bio je sjajan. Pobegao je dvojici defanzivaca Kostarike, lukavo pokušao da savlada Navasa, ali je čuvar mreže bio priseban i vrhovima prstiju prebacio loptu preko gola.

Tabela D grupe:

Kostarika 7, Urugvaj 6, Italija 3, Engleska 1.

Izvor:Sportski Žurnal

This content has been locked. You can no longer post any comment.