Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport KG sport (VIDEO) Novo pojačanje Radničkog
 
 

Novo pojačanje Radničkog

Još jedan mladi igrač je pojačao KK Radnički. Posle jučerašnjeg potpisivanja profesionalnog ugovora sa mlađanim  Andrejom Stevanovićem, danas je četvorogodišnji ugovor sa klubom iz Šumadije potpisao i reprezentativac mlađe selekcije Srbije, Miloš Janković (19, 204cm)

 

Ponikao je u čačanskoj Mladosti. Prošle godine je imao sjajan učinak u Drugoj ligi Srbije, ujedno je bio i najkorisniji igrač Čačana, sa prosečnim učinkom od 16 poena, 11,4 skoka i 1,3 asistencije.

Igra na poziciji centra, a odlično se snalazi i na mestu ''četvorke''. Važi za izuzetno borbrnog i agresivnog igrača.

Janković je prošao sve reprezentativne selekcije Srbije, od 16 do 20 godina. Ove godine je učestvovao na Evropskom prvenstvu  za igrače do 20 godina, kao i na Svetskom prvenstvu, za igrače do 19 godina,  gde je Srbija osvojila srebrnu medalju.

Pored još nekoliko odličja, Janković je bio i učesnik  juniorske reprezentacije u basketu 3x3, koja je u finalu u Španiji porazila SAD.

Mladi reprezentativac smatra da će mu rad sa Miroslavom Nikolićem mnogo značiti u njegovom daljem napredovanju i da će mu se svojim radom i trudom nametnuti, kako bi bio stalan u igri i tako bio od pomoći ekipi.

Malo igrača mojih godina ima priliku da se bori za minutažu u jakoj regionalnoj ligi, kao što je Jadransa, i posebno u Evrkupu, koji je uz Evroligu san svakog igrača na kontinentu. Izuzetno sam zadovoljan što sam svrstan u redove ovako jakog kluba.

Znam šta se od mene očekuje, a napornim radom želim da se nametnem za minutažu. Nadam se da ću opravdati poverenje trenera. Impresioniran sam dočekom i radom na treninzima, elanom saigrača. Mlad sam i imam dosta prostora da napredujem, uz dobar rad sa trenerom i saigračima- izjavio je Janković za klupski sajt.

This content has been locked. You can no longer post any comment.