Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Novosađani prvi na FIBA rang listi
 
 

Novosađani prvi na FIBA rang listi

Basketaši Novog Sada osvojili su drugo mesto u basketu ’3 na 3’ i zahvaljujući tom rezultatu vratili su se na čelo FIBA rang liste.

Poslednji turnir Svetske turneje u toj disciplini bilo je održano proteklog vikenda u Istanbulu, a Novi Sad je u finalu poražen od slovenačkog tima Brezovice sa 19:13.

Srebro su osvojili Dušan Domović-Bulut, Marko Ždero i Nikola Ugrica, potpomognuti Beograđaninom Nebojšom Boškovićem, koji je zamenio Marka Savića.

„Ako u Istanbulu nismo u potpunosti ostvarili prvi, ispunili smo bar drugi, ništa manje značajan čilj, vratili smo se na prvo mesto“, rekao je Domović.

Takmičenje je tokom vikenda na improvizovanim terenima nedaleko od Plave džamije, pratilo 3.000 gledalaca, a na njemu su učestvovali pobedniči pet kontinentalnih turnira. Domaćini tih turnira bili su Tokio, San Huan, Rio de Žaneiro, Prag i Lozana.

Pored toga što su osvojili srebro i vratili se na prvo mesto FIBA rang liste, Novosađani su izborili pravo nastupa na ’Ol star’ susreta koji će biti održan u Dohi 12. decembra. Organizatori u Kataru su pobednicima ponudili izazovni nagradni fond od 120.000 dolara.

 

IZVOR. B92 | JT

This content has been locked. You can no longer post any comment.