Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi SRPKINJA SVETSKA ŠAMPIONKA U FITNESU: Posle teške bolesti stigla sam na vrh sveta!
 
 

SRPKINJA SVETSKA ŠAMPIONKA U FITNESU: Posle teške bolesti stigla sam na vrh sveta!

Jaka volja, vežbanje i specifičan režim ishrane promenili su izgled Nišlijke Miljane Stanojković, donevši joj nedavno titulu devojke s najlepšim telom na svetu.

Život piše romane, pa je tako i mlada Nišlijka Miljana Stanojković (23) ispisala svoj roman sasvim slučajno i postala svetska šampionka u kategoriji Fitness model!

Kada je pre nešto više od dve i po godine upoznala Novosađanina Slavka Zeca, učestvujući na konkursu za bikini kalendare njegove agencije, Miljana nije ni slutila nije da će je ovaj susret odvesti na svetski pobednički tron u takmičenju u fitnesu.

Ipak, prošlo je neko vreme, a ova uspešna studentkinja građevine tek je pre šest meseci odlučila da proba ono u čemu je Zec, s kojim je stupila u emotivnu vezu, bio pravi majstor.

Jaka volja, vežbanje i specifičan režim ishrane promenili su Miljanin izgled i na nedavno održanom takmičenju u Austriji doneli joj titulu devojke s najlepšim telom na svetu.

Miljana priznaje da do pre pola godine nije videla sebe u svetu fitnesa, ali je odlučila da proba jer joj se dopalo ono što njen momak radi.

- Posmatrala sam Slavka kako trenira i poželela da i ja osetim to iskustvo. Počela sam lagano, jer sam se oporavljala od ozbiljne bolesti. On me je postepeno uvodio u fitnes, najpre su to bile vežbe za tricepse, meni se dopalo, htela sam još i tako sam počela redovno da vežbam. Upozoravao me da ću dobiti upalu mišića, da budem oprezna, ali mene je fitnes osvojio i htela sam sve više - kaže za Telegraf šampionka sveta.

Miljana otkriva da vežbanje nije dovoljno za vrhunski rezultat u ovom sportu.

- Prihvatila sam nov režim ishrane, obroci se uzimaju pet puta dnevno, i uglavnom su na bazi bilja. Ubrzo sam osetila poboljšanje ukupnog zdravstvenog stanja i energiju koja mi je omogućila da istrajem u vežbanju - objašnjava ova devojka, i nastavlja:

- Cilj prihvatanja fitnesa nije bio estetski, već sam vežbala zbog zdravlja i zaista sam se dobro osećala. Radila sam to zbog sebe, ne zbog drugih ljudi, pa ni zbog Slavka, jer sam znala da sam mu se i ranije dopadala, te da nema potrebe da ga ponovo osvajam.

- Na takmičenje sam se prijavila bez ambicije da pobedim, već sam htela da saznam dokle sam stigla, a eto, ispalo je da sam dosegla vrh. Osvojila sam prvo mesto u svojoj kategoriji, a zatim i pobednički pehar u konkurenciji svih šezdeset devojaka.

Ponosni momak Slavko, koji se na istom takmičenju među muškarcima okitio titulom vicešampiona, ne krije ponos zbog Miljaninog uspeha.

- Njene granice će se tek pomerati. Ona želi da ljudima pokaže da su prave životne navike uslov zdravog i lepog izgleda. Fitnes je pravi recept za to, jer za razliku od bodibildinga, telo zadržava ženstven izgled, ali se postižu skladne razmere – ističe Zec.

On dodaje da je fitnes u stvari nauka, te da su on i Miljana sledili načela Petra Čelika, legende bodibildinga.

- Kada se družiš sa šampionom i ti ideš njegovim stopama. To smo ja i Miljana shvatili, družeći se sa Čelikom. Njen uspeh se rodio iz naše ljubavi, jer se odlično razumemo, ona mi bezrezervno veruje i sve funkcioniše. Njena jaka volja i karakter su me osvojili, lepota je bila u drugom planu - kazao je Zec.

Izvor:Telegraf

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.