Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Rukomet Stojković se vraća u Zvezdu
 
 

Stojković se vraća u Zvezdu

Rukometni klub Crvena zvezda dobice za nekoliko dana veliko pojacanje, pošto se u redove ‘crveno-belih’ vraca Rastko Stojkovic.

“Tacno je, vracam se u Crvenu zvezdu. O tome sam se sve dogovorio i sa trenerom Nenadom Perunicicem”, rekao je Stojkovic za “Sport”, “Ocekujem da zaigram za Zvezdu u mecu treceg kola Super lige, sa Metaloplastikom. To je vec sledece nedelje. Nadam se da ce prethodno da se završi sva dokumentacija potrebna za registraciju”.

Stojkovic vec mesec dana trenira sa Perunicicevim izabranicima i istice da je evidentno da timu nedostaje iskustvo, ali da je on tu da pomogne na tom polju.

“Vec posle nekoliko treninga video sam da se radi o jako kvalitetnim momcima. Bio sam ponosan na ove igrace dok sam ih gledao u mecu sa Napretkom. Nacin na koji su se borili za Crvenu zvezdu je fantastican, za svaku pohvalu. Vidi se da im nedostaje iskustvo, ali ono se stice vremenom. Nadam se da cemo im Pešic, Kosanovic, ja i ostali iskusniji igraci, pomoci da što pre steknu iskustvo”, naglasio je Stojkovic, “Vidim Zvezdu na celu Super lige. Sve ostalo ne bi bilo realno. U Beogradu sam poceo privatan posao i moram da budem tu do januara. Dakle, bar prvi deo sezone igracu za Zvezdu”.

Stojkovic se u Zvezdu i Srbiju vraca posle osam godina igranja u inostranstvu, a mnogi nisu verovali da do toga uopšte može da dode.

“Kada sam odlazio iz Zvezde u Nemacku, još davnih dana, bilo je ljudi koji su za mene pricali da sam ovakav i onakav. Bio sam ljut na njih, ali nikada na Crvenu zvezdu. Ona je iznad svih tih ljudi”, istakao je srpski rukometaš.

Iskusni pivot se posebno osvrnuo na rad Perunicica, koji je u isto vreme i trener i direktor kluba.

“Svaka mu cast. Neverovatno je sa koliko energije radi. Kompletno Sportsko društvo treba da mu oda priznanje na borbi sa svakodnevnim problemima. Ne verujem da bi neko drugi uspeo u tome, ali Bog mu je dao onakav stas i onolika ramena da može sve da ponese na svojim ledima”, naglasio je Stojkovic.

 

IZVOR. B92, SPORT | JT

This content has been locked. You can no longer post any comment.