Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Festivali IV FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA ZLATNA KULISA
 
 

IV FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA ZLATNA KULISA

Studentski kulturni centar Kragujevac će i ove godine biti nosilac IV Festivala amaterskih pozorišta Zlatna kulisa, koji će se održati u periodu od 15. do 18. marta. I ovoga puta cilj festivala je predstavljanje nekih od najboljih savremenih amaterskih i akademskih teatarskih ostvarenja regiona, stoga se pridružite u Velikom prolećnom pozorišnom spremanju.

 

Ciljevi koje želimo da ostvarimo ovim festivalom su: - da utičemo na razmenu iskustava, pomažemo okupljanje pozorišnih entuzijasta i tako podstičemo razmenu misli, ideja i planova o putevima razvoja pozorišnog amaterizma; - da utičemo na repertoarsku politiku pozorišnih ansambala, koja će najbolje odražavati kulturne tekovine regiona i pratiti dostignuća domaće i svetske dramske književnosti i pozorišnog života; Na festivalu može da učestvuje najviše 8 predstava koje će se takmičiti za nagrade.

Predstave će ocenjivati dva žirija: - stručni žiri, u čijem sastavu će se ove godine naći: Andrija Kuzmanović, glumac, Dubravka Brkić, glumica Pozorišta za decu u Kragujevcu i Miroslav Petrović, glumac. - žiri učesnika, koji će sačinjavati po jedan član iz svakog ansambla. Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na festivalu, neophodno je da, najkasnije do 22. februara, dostavite popunjenu prijavu (u prilogu) kao i link za snimak predstave, na osnovu čega će selektor, Dragan Jakovljević, pozorišni reditelj, i Savet festivala odlučiti o Vašem učešću na festivalu i o svojoj odluci Vas obavestiti najkasnije do 27. februara. Takođe, veoma je važno da glumačka postava predstave prikazane na snimku bude planirana i za samo potencijalno izvođenje na festivalu, uz maksimalni izuzetak do dve alternacije navodi se u zvaničnom saopštenju.

Zainteresovani mogu preuzeti prijavu upravo sa sajta i poslati je na sledeće mejl adrese: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Kontakt telefoni: 034/336-122 i 034/335-050 – SKC Kragujevac, Gordana Komarica, organizator programa SKC-a; Jelena Krstić, urednik amaterskih delatnosti.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži