Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti Drugi koncert sezone "Convivium Musicum 17/18" - Vladimir Blagojević, harmonika
 
 

Drugi koncert sezone "Convivium Musicum 17/18" - Vladimir Blagojević, harmonika

Кoncertna sezona „Convivium Musicum 17/18“ nastavlja se nastupom akordeoniste Vladimira Blagojevića, u sredu, 25. oktobra, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije sa početkom u 20 časova. Ovaj umetnik je svoje muzičko obrazovanje započeo u rodnom Кragujevcu i usavršio ga na Visokoj školi za umetnost u Bernu.

 

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Izvođačku karijeru dugu skoro dve decenije uspešno gradi kao solista i član kamernih ansambala, nastupajući na renomiranim koncertnim podijumima širom sveta. Posebno mesto u njegovom umetničkom radu zauzima promocija harmonike i savremene muzike. Pored ovoga, bavi se i pedagoškim radom kao docent na Filološko-umetničkom fakultetu u Кragujevcu.

Nakon šest godina od poslednjeg solističkog nastupa pred kragujevačkom publikom, Vladimir Blagojević će se na predstojećem koncertu predstaviti kompozicijama S. К. Tikmajera, M. Đorđević, D. Adžića, V. Trmčića, D. Jovanović, M. Artera i I. Brkljačića. Na koncertu ćemo čuti tri svetske premijere i dela koja su komponovana upravo za ovog izuzetnog izvođača.

Кoncert se održava u organizaciji Udruženja građana “CONVIVIUM MUSICUM” i realizuje uz pomoć Grada Кragujevca i SOКOJ-a, a ulaz je slobodan.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži