Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Kreativna Evropa u SKC-u
 
 

Kreativna Evropa u SKC-u

10. mart 2016. godine u 13 časova u Galeriji SKC-a, rukovodilac Desk Kreativna Evropa Srbija, Dimitrije Tadić predstaviće program Kreativna Evropa. Govoriće o samom programu u cilju informisanja kulturne javnosti Kragujevca, kao i pružanja saveta o konkurisanju.

skc.jpg - 58.79 Kb

Program Kreativna Evropa je najznačajniji program Evropske unije namenjen finansiranju projekata u kulturi. Na skupovima u Kruševcu, Kragujevcu i Kraljevu predstavnici Deska Kreativna Evropa Srbija govoriće o programu, u cilju adekvatnog i pravovremenog informisanja kulturne javnosti, kao i savetovati zainteresovane o konkursnoj proceduri odnosno kako na najlakši način obezbediti finansijska sredstva iz ovog programa.

Za uspešno konurisanje na program Kreativna Evropa ključni faktori su dobra ideja projekta i povezanost sa relevantnim partnerima, dok je proces konkurisanja i rukovođenja projektom u značajnoj meri manje zahtevan. Bitan segment predstavljanja programa odnosi se na demistifikaciju predstava o nedostižnosti sredstava iz ppograma EU i složenosti konkursnih procedura.

Ciljna grupa na ovim razgovorima jesu predstavnici ustanova i organizacija u kulturi iz Kruševca, Kragujevca, Kraljeva i okolnih mesta - rukovodioci i zaposleni u muzejima, bibliotekama, galerijama, organizacijama civilnog društva, koji će biti upoznati sa načinima za uspostavljanje kontakta i informisani o mogućnostima za konkurisanje na program Kreativna Evropa.

Jedan od važnih ciljeva Deska Kreativna Evropa Srbija jeste davanje doprinosa demetropolizaciji Srbije, zbog čega se deo aktivnosti Deska odvija ne samo van Beograda, već i van većih gradskih centara. Ujedno, ove aktivnosti Deska usmerene su ka jačanju kapaciteta domaćih ustanova i organizacija u oblasti međunarodne saradnje.

Program se sastoji od dva potprograma: Kultura - za promociju sektora kulture i MEDIA - za podršku audio-vizuelnom sektoru. Rezultati konkursa objavljuju se na platformi za informisanje Kreativna Evropa.

kreativnaeu.png - 44.26 Kb

foto: SKC

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži