Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Održan Start your way projekat za zapošljavanje
 
 

Održan Start your way projekat za zapošljavanje

Udruženje Mladi realizovalo je projekat namenjen studentima i mladima koji još uvek nisu našli zaposlenje. Projekat Start your way up je njihov doprinos u godini preduzetništva.

mladi konferencija.jpg - 92.73 Kb

 

U tri dana koliko je seminar trajao, učesnici su naučili kako se piše biznis plan, rešavali studiju slučaja ali i učestvovali na panel diskusiji posvećenoj pokretanju sopstvenog biznisa.

Prvi dan obeležilo je upoznavanje 30 delegata, koliko ih je bilo odabrano da učestvuje u projektu ali i predavanje o pisanju biznis plana koje je održala dr Jelena Erić, profesorka na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu. Predavanje je bilo održano na Ekonomskom fakultetu.

Drugog dana projekta učesnici su bili suočeni sa praktičnim radom. Nakon odslušanog predavanja o rešavanju studije slučaja, koje je održao dr Marko Slavković, profesor Ekonomskog fakulteta, delegati su bili podeljeni po timovima i radili na rešavanju zadataka. Na kraju su podelili svoja iskustva i izneli svoja rešenja na zadatu temu. Ova radionica bila je održana u prostotijama naše organizacije a obeležili su je pozitivna atmosfera i kreativno razmišljanje.

Trećeg i poslednjeg dana organizovali smo panel diskusiju na kojoj su govorili direktori i vlasnici ABC edukativnog centra i Real media Factory. Oni su sa učenicima podelili svoja iskustva u pokretanju privatnog biznisa, probleme sa kojima su se suočavali ali i davali praktična rešenja za prevazilaženje istih. U bogatoj diskusiji učesnici su imali puno pitanja za naše paneliste.

Svečana sala Druge kragujevačke gimnazije bila je pravo mesto za ovakav događaj. Na kraju panel diskusije predsednik Udruženje MLADI Bogdan Ristić svim učesnicima je dodelio sertifikate.

 

foto: Mladi

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži