Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Snimljen film "48 sati sahrana"
 
 

Snimljen film "48 sati sahrana"

vido filmNa pitanje kako za 48 sati organizovati sahranu, odgovor je dala grupa kragujevačkih studenata i diplomaca okupljenih u udruženju "Vido" koja je potpuno amaterski i bez budžeta snimila igrani film "48 sati sahrana". Film, koji je parodija na rialiti programe, do sada je nekoliko puta prikazan u Kragujevcu, a tokom februara ovo ostvarenje stići će i u druge gradove Srbije.

Masovna pojava rialiti programa i njihov uticaj na mlade i društvo uopšte bila je osnovna ideja koja je pokrenula priču, kaže Miloš Radojković, apsolvent menadžmenta, koji potpisuje scenario filma "48 sati sahrana".

Bez budžeta, ali sa dosta entuzijazma, film je snimljen i montiran za samo tri meseca. Montažer je Aleksandar Glišović, po struci programer, koji je amatersko iskustvo sa kamerom i montažom uložio je u ovaj projekat.

Glumačka ekipa broji 10 članova. Među onima koji su se prvi put okušali pred kamerom je i Brankica Pavićević, diplomirana politikološkinja.

Nenad Glišović, član redakcije kragujevačkog Studentskog kulturnog centra, gde je "Sahrana" doživela svoju premijeru, smatra da su autori postigli cilj, a to je parodija, i dodaje da je film već postao kultni među kragujevačkom omladinom.

Velika premijera, kažu autori, biće održana krajem januara u Kragujevcu, simbolično, na 40 dana od prvog prikazivanja, nakon čega će projekcije biti organizovane i po drugim gradovima Srbije.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži