Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Izložba fotografija Zorana Đorđevića
 
 

Izložba fotografija Zorana Đorđevića

linijeU sredu, 25. januara u Galeriji Narodnog muzeja, u 19 časova, biće otvorena petnaesta samostalna izložba fotografija Kragujevčanina Zorana Đorđevića. Ovaj umetnik fotografije, jedan je od najuspešnijih fotografskih stvaralaca u zemlji. Njegova kolekcija od 45 radova, velikog formata, pod nazivom "Linije", imala je svetsku premijeru pre dva meseca u Cirihu, dok je kragujevačka izložba premijerno predstavljanje ovih radova u Srbiji.

Zoran Đorđević се rodio u Kragujevcu i diplomirao je kao prvi u klasi na Odseku za novinsku fotografiju Jugoslovenskog instituta za novinarstvo u Beogradu. Sarađivao je sa velikim dizajnerskim i marketinškim službama poput BMW-a, FIAT-a, Amerike i mnogim reklamnim agencijama sa područja bivše Jugoslavije. Autor je i koautor četiri izdanja, "Guide to Yugo", namenjenog američkom tržištu čija je grafička rešenja preuzela Mazda, objavljujući sličnu publikaciju o svojoj firmi.

Osvojio je sve najznačajnije nagrade za fotografiju na prostorima bivše Jugoslavije, među kojima je i diploma Anastas Jovanović kao i priznanja za najbolju fotografiju. Umetnička komisija Foto saveza Srbije dodelila mu je najveće fotografsko zvanje – Majstor fotografije. Najveća svetska fotografska asocijacija, FIAP, dodelila mu je zvanje, umetnik fotografije.

Izlagao je u Argentini, Austriji, Belgiji, Italiji, Izraelu, Francuskoj, Mađarskoj, Portugaliji, Poljskoj, Čehoslovackoj, Španiji, Švajcarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj. Osvojio je preko 60 međunarodnih i domaćih nagrada, a izdavačka kuća "Slovo" objavila je knjigu njegovih fotografija pod nazivom "Čuvar tvojih snova". Zaposlen je na Televiziji Kragujevac kao urednik filmskog i dokumentarnog programa.

Izvor: Gtokg

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži