Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Pozorišne predstave “Ne igraj na Engleze” u Kragujevcu
 
 

“Ne igraj na Engleze” u Kragujevcu

predstavaNa “Sceni 303” Pozorišta za decu u kragujevačkom Domu sindikata, 1. decembra u 20 sati odigraće se predstava “Ne igraj na Engleze” u kojoj igraju Ivan Tomić, Daniel Sirč i Marko Živić. Retko kada se događa da jedan drama poseduje jedinstvo mesta, vremena i radnje, a da svojom tematskom i idejnom osnovom obuhavti sudbinu čitave jedne generacije i sažeto opiše stanje stvari na kraju jedne epohe. Tekst “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića je takva drama.

“Linija manjeg otpora” jeste kredo kojom se vode Paun, Bule i Piksi – junaci komada. Baveći se pomnim posmatranjem teleteksta, pravljenjem precizne strategije kako da se utakmicama engleske lige zaradi što više novca i organizovanjem rituala praćenja rezultata, ova tri momka su zabopravila da zapravo žive svoj život. Pošto je uvek neko drugi kriv za probleme koji ih prate, pošto je “u Srbiji nemoguće živeti” i pošto se sve to može zaboraviti uz konzervu piva i tiket, oni su na to čuveno parče papaira položili ne samo svoj novac i svoje dvadesetogodišnje prijateljstvo – čitav život.

Likovi ovog komada su izuzetno realistični. Upravo zbog toga su neverovatno smešni i nezamislivo tužni u isto vreme. Gledajući ih, svako će se prisetiti da u kraju ima po jednog Pauna, Buleta ili Piksija, ali to je pitanje da li će sebi priznati da u sebi poseduje od sve trojice.

U predstvi igraju Daniel Sirč (Paun), Ivan Tomić (Bule) i Marko Živić (Piksi). Rediteljka je Staša Koprivica, a scenograf Tanja Marčetić.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Pozorišta za decu.

Izvor: Radiocentar987

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži