Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Sajamske manifestacije Lekari Srbije na konferenciji u Kragujevcu
 
 

Lekari Srbije na konferenciji u Kragujevcu

Stručna konferencija Lekarske komore Srbije održaće se u petak i subotu, 12. i 13. aprila na “Šumadija sajmu”.

Regionalna lekarska komora za centralnu i zapadnu Srbiju organizuje u petak i subotu, u Kragujevcu, dvodnevnu stručnu konferenciju. Više od hiljadu lekara iz cele Srbije pratiće predavanja na dva simpozijuma. Prvi je posvećen transplantaciji organa u Srbiji danas, dok se drugi odnosi na medicinski i pravni aspekt pristanka pacijenta na meru lečenja.

Na konferenciji će kao predavači učestvovati prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka zdravlja, prof. dr Vladimir Đukić i prim. dr Periša Simonović, državni sekretari u Ministarstvu zdravlja, Slavka Lakićević, pomoćnik ministra zdravlja, dr Otmar Kliober, generalni sekretar Svetske zdravstvene asocijacije, prim. dr Tatjana Radosavljević, direktor Lekarske komore Srbije, dr Dana Mihajlović, direktor Uprave za biomedicinu, Miloš Janković, v. d. Zaštitnika građana kao i eminentni stučnjaci: dr Anabel Seebohm, prof. dr Milotka Fabri, prof. dr Radomir Naumović, prof. dr Đoko Maksić, prof. dr Vidojko Đorđević, Ass mr sci. med. Dragan Vukanić, prof. dr Zvonko Magić, doc. dr Đorše Alempijević, dr Slavica Đurović Mladenović i dr Gordana Lučić.

Konferencija se održava u sklopu programa kontinuirane medicinske edukacije. Pored atraktivnih tema i predavača, i činjenica da zdravstvene ustanove ne plaćaju nikakvu kotizaciju za učešće svojih lekara, svakako je doprinela velikom interesovanju za ovaj događaj.

Održavanje konferencije podržala je Lekarska komora Srbije, a organizator je Regionalna lekarska komora za centralnu i zapadnu Srbiju sa sedištem u Kragujevcu.

Konferencija počinje danas u 09.30 časova na “Šumadija sajmu”.

Izvor: Šumadijapress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži