Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Sajamske manifestacije Izložba „Slova“ u Malom likovnom salonu
 
 

Izložba „Slova“ u Malom likovnom salonu

U četvrtak, 05. septembra, u 19 sati u Malom likovnom salonu, biće otvorena izložba pod nazivom „Slova“, Bratislava Milenkovića, ilustratora i grafičkog dizajnera iz Beograda. Organizator izložbe je Narodni muzej u Kragujevcu.Izložbu čini 30 ilustrativnih ćiriličnih slova, nastalih ispitivanjem odnosa ilustracije i tipografije u okviru jednog slovnog znaka.

 

Bratislav Milenković se školovao na Fakultetu primenjenih umetnosti i Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Iskustvo je sticao i radeći kao art direktor u agenciji Popular Bruketa & Živić, zatim kao freelance ilustrator. Sa Nemanjom Jehličkom i Nikolom Zmajevićem osnovao je Lorem Ipsum studio sa fokusom na dizajn i ilustraciju. Radi na velikim projektima za domaće i inostrane klijente, objavljuje radove u brojnim publikacijama i izlaže u zemlji i inostranstvu. Među njegove klijente spadaju i Wired magazin UK, Cap& Design magazin SWE, Computer Arts magazin UK, Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej u Beogradu, Mikser festival, Centar za arhitekturu, BEMUS festival, B-Tum  USA, Trip vodič kroz Beograd itd.

Izložba će biti otvorena do 15. oktobra.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži