Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Sajamske manifestacije Počinje Šumadijski sajam poljoprivrede
 
 

Počinje Šumadijski sajam poljoprivrede

sajam-poljoprivredeNa Šumadijskom sajmu poljoprivrede, koji će biti održan u Kragujevcu od 8. do 11. septembra, nastupiće brojni izlagači iz Srbije, a biće organizovane tradicionalne regionalne izložbe konja, krava simentalske rase, ovaca, svinja, pasa i sitnih životinja.

Na sajmu, čiji je generalni sponzor Agrovojvodina mehanizacija iz Novog Sada, biće izložena savremena poljoprivredna mehanizacija i oprema, mašine za pripremu stočne hrane, stočarstvo, živinarstvo, kao i oprema za voćarstvo, povrtarstvo, šumarstvo i vinogradarstvo.

Biće održana i brojna stručna predavanja o proizvodnji, gajenju, preradi i čuvanju prerađenog kupusa, vodosnabdevanju na seoskom području, organskoj poljoprivredi, jesenjoj setvi kao i brojne prezentacije kompanija iz oblasti agrara.

U okviru programa Godina šumadijskog sela, posetiocima će biti predstavljene knjige Azbučnik šumadijskih sela dr Snežane Živanović Katić i Biseri prirode Kragujevca, autora Svete Madžarevića i Slavoljuba Nikolića, a biće organitovani izložba fotografija Darovi, autora Zorana Petrovića, i koncerti narodnih pesama.

Pored toga, na sajmu će biti organizovane manifestacije Futoška kupusijada i Šarena fijakerijada, kao i tradicionalna takmičenja u pripremi svadbarskog kupusa, lovačkog gulaša i riblje čorbe.

Pokrovitelj osmog Šumadijskog sajma poljoprivrede je grad Kragujevac, a ulaz je besplatan.

Izvor: Glas javnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži