Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda Kolaps „Autosaobraćaja“ – prilika za „Lastu“
 
 

Kolaps „Autosaobraćaja“ – prilika za „Lastu“

Kompanija „Lasta“ ponudila je „Autosaobraćaju“ devet autobusa uz uslov da ih isključivo voze njeni vozači.

Kolaps „Autosaobraćaja“, koji je ugrozio međugradski prevoz i hiljade građana primorao da autobuse umesto na peronu, čekaju u obližnjim ulicama, mogao bi da bude rešen ustupanjem „Lastinih“ autobusa, koji bi kragujevačkom autobuskom prevozniku omogućili nastavak rada na međugradskim linijama.

Naime, na sastanku koji je danas održan u Zgradi Grada, ”Lasta” je ponudila ”Autosaobraćaju” sklapanje ugovora o zakupu i upis svojih vozila u vozni park kragujevačkog prevoznika, kao i ugovor o kooperaciji uz uslov da ”Lastine” autobuse isključivo voze ”Lastini” vozači.

„Lasta“ je spremna da, ukoliko ustupi traženih devet autobusa, po svakom vozilu primi po dva vozača „Autosaobraćaja“ i prateće radnike – mehaničare i limare.

Na ovu ponudu, „Autosaobraćaj“ će odgovoriti nakon sednice Nadzornog odbora, koja će biti održana večeras u 19 sati, a sa koje će delegirati predstavnike za nastavak pregovora s „Lastom“.

- Ako bude dobre volje, problem će relativno brzo biti prevaziđen. Ukoliko dogovor ne bude postignut, do 1. juna 2014. godine 104 linije u međugradskom prevozu biće nepokrivene, a nakon toga i ugašene – rekao je posle sastanka Zoran Jovanović, član Gradskog veća i posrednik u pregovorima.

Podsetimo, kragujevačku autobusku stanicu već dva dana blokiraju radnici „Autosaobraćaja“ koji od gradskih i republičkih vlasti traže rešenje za loše poslovanje ovog prevoznika, koji zaposlenima duguje devet mesečnih zarada.

Za sutra je zakazan i sastanak u Ministrastvu privrede na kome će biti razmotrena mogućnost realizacije socijalnog programa za koji su se radnici izjasnili još pre dve godine. Time bi ”Autosaobraćaj” rešio problem viška 50 odsto radnika (njih 250) i došao u situaciju da započne pregovore sa strateškim partnerom o budućnosti preduzeća.