Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda Sindikalci uručili zahteve i najavili protest
 
 

Sindikalci uručili zahteve i najavili protest

Na jučerašnjem sastanku predstavnika sindikalnih organizacija granskih sindikata, Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Granskog sindikata industrije, energetike i rudarstva ‘’Nezavisnost’’, jednoglasno dogovoren veliki protest metalaca.

Dogovoreno je da to bude 24. januara ,u Beogradu. Posle sastanka, oko 500 predstavnika preduzeća u restrukturisanju, iz cele Srbije, zahteve za povlačenje iz skupštinske procedure, Predloge Zakona o privatizaciji i Zakona o stečaju, kao i povlačenje iz procedure Zakona o radu, predali su Nebojši Stefanoviću, predsedniku Skupštine Srbije

Prema rečima Gorana Miletića, predsednika Radne grupe preduzeća u restrukturisanju, inače predsednika Samostalnog sindikata „Zastave kamioni“, učesnici ovog skupa su nastavili protestnu šetnju do Vlade Srbije, zadržavši se ispred Ministarstva privrede, gde su predali zahteve sa sastanka, kao i odluku za pokretanje postupka za smenu ministra Saše Radulovića.

Kako saznajemo, najavljeno je da danas u 14 časova, predstavnici Radne grupe preduzeća u restrukturisanju i Zoran Vujović, predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije, razgovaraju sa predstavnicima Odbora za industriju Narodne skupštine Srbije, kako bi zatražili rešenja za preduzeća u restrukturisanju.