Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda Al Abar predstavio Vučiću „Beograd na vodi“
 
 

Al Abar predstavio Vučiću „Beograd na vodi“

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je danas prezentaciji projekta “Beograd na vodi koji mu je predstavio Muhamed Al Abar, direktor novoosnovane kompanije „Eagle Hills“.

Promociji su prisustvovali i predsednik Skupstine Srbije Nebojša Stefanović, predsednik privremenog veća Beograda Siniša Mali i drugi članovi Vlade Republike Srbije, saopšteno je iz kompanije „Eagle Hills“.

Eagle Hills, kompanija sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, fokusira se na velike projekte u oblasti nekretnina, na međunarodnim tržištima.

Kompanija počinje sa radom na projektu “Beograd na vodi“ i gradi centar svetske klase za Srbiju.

Muhamed al Abar je vlasnik kompanije „Emar propertiz“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je podigla najvišu zgradu na svetu Burdž al Arab.

Investitor iz Emirata spreman je da u projekat „Beogad na vodi“ investira više od tri milijarde dolara.

Vučić je juče najavio da će Al Abar njemu i njegovom timu predstaviti plan za Savski amfiteatar, gde bi trebalo da gradi apartmane, hotele, molove, operu.

Prvi potpredsednik vlade je istakao da bi realizacija projekta „Beograd na vodi“, uz rast autoindustrije i poljoprivrede, značila siguran izlazak Srbije iz krize.

„Ako uspemo, a daćemo sve od sebe (da realizujemo projekat „Beograd na vodi“), a uspećemo jer lestvice postavljamo visoko, potpuno sam siguran da će to značiti izlazak iz krize građevinske industrije, a sa ovakvim rastom u autoindustriji i poljoprivredi, to znači siguran izlazak naše zemlje iz krize“, rekao je Vučić gostujući na televiziji Kopernikus.

Prema najavama medija, tim Al Abara zadržaće se u Beogradu.

Izvor:Tanjug