Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Kultura Bioskopi "Mama" - Sinopsis (Video)
 
 

"Mama" - Sinopsis (Video)

O filmu,reditelju,glumcima

Giljermo del Toro predstavlja „Mamu", triler sa natprirodnim elementima koji priča zastrašujuću priču o dve devojčice koje su nestale u šumi istog dana kad je njihova majka ubijena. Kad ih spasu nekoliko godina kasnije i kad deca započnu novi život, saznaće da postoji nešto ili neko ko i dalje želi da ih ušuška pred spavanje.

Onog dana kad je njihov otac ubio njihovu majku, sestre Viktorija i Lili su nestale nedaleko od njihovog kraja u predgrađu. Pet dugih godina, njihov stric Lukas (Nikolaj Koster Valdo) i njegova devojka, Anabel (Džesika Častejn), neprestano su tragali za njima. Ali kad ih, igrom slučaja, pronađu žive u oronuloj kolibi, par će se zapitati da li su devojčice jedini gosti koje su doveli u svoj dom.

 

 

Kasting

Režija: Andres Muschietti

Uloge:  Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier

 

Džesika Čestejn

(eng. Jessica Chastain, rođena kao Džesika Hauard, 24. marta 1977) je američka filmska, televizijska i pozorišna glumica. Polet u njenoj karijeri počinje 2011. godine, kada je igrala u čak sedam filmova, između ostalih i u kritičkom i komercijalnom hitu Služavke.Projekat sa kojim počinje karijera Čestejnove je bila TV–serija Mračne senke iz 2004. gde je igrala Kerolin Sodard. Nakon toga dobija manje uloge u serijama Red i zakon i Urgentni centar, a 2008. prvu filmsku ulogu. Radi se o filmu Džolin koji prikazuje život zlostavljane tinjedžerke koja iz loših ide u gore ljubavne veze, uništava svoj život među narkomanima, lezbijkama i psihopatama


Kritika

Interesantan film, koji atmosferom i realizacijom podseća na legendarna ostvarenja žanra poput "Egzorcista" ili "Predskazanja", jasno se oslanjajući na neprevaziđeni šmek "ranog horora" 70-tih i 80-godina 20. veka. I to je dobro!

Psihološki horor, bez nebrojenih posečenih trupova iz kojih na sve strane šikljaju galoni krvi strave, tako popularni u horor-nadogradnji novih izdanaka žanra u "moderno doba". Svedeni broj likova, koji dočaravaju unutrašnji nemir, taman toliko da ostanete prikovani za mrak bioskopskih sedišta ustreptalih osećanja tih 100 minuta koliko i treba...

I finale, koje daje sasvim novu dimenziju!

Špansko-kanadska stvaralačka kombinacija, dobitna, i to se vidi. Prvi dugometražni film reditelja od koga se mnogo očekuje. Uz zaleđinu Giljerma del Tora, nema prevare...

Samo treba da budete sigurni šta gledate. Jedan, skoro, intimističan horor, kakvi se više skoro i neprave...

 

 

Giljermo del Toro

Giljermo del Toro (1964) meksički je reditelj koji od 1998. godine živi u SAD. Još u srednjoj školi je počeo da se bavi filmom. Deset godina se bavio dizajnom šminke, a u 21. godini je snimio svoj prvi film. Saosnivač je filmskog festivala u Gvadalahari, a osnovao je i svoju produkcijsku kuću Tekila gang. Za film Panov lavirint dobio je nagradu Goja za najbolji film 2006, a 2007. osvaja tri Oskara: za scenografiju, fotografiju i šminku. Režirao je filmove: Helboj, Helboj 2, Blejd 2, Panov lavirint, Đavolja kičma, Mimika, Kronos. Zanimljivo je da je Del Toro odbio da režira filmove kao što su Letopisi Narnije: Lav, veštica i orman i jedan od filmova iz serijala o Hariju Poteru.

 

Njegovi filmovi su spoj horora i fantazije, tema koje su ga još od detinjstva fascinirale. Oduvek je gajio veliku ljubav i naklonost prema čudovištima, neupokojenima – vampirima, zombijima, đavoljim stvorenjima – za koje kaže da su njegov fetiš, objekat divljenja, skoro antropološke opčinjenosti. Stoga nije ni čudo što je, pored tolikih filmova na tu temu, odlučio da, zajedno sa Čakom Hoganom, napiše i vampirsku trilogiju. Godine 2009. izdao je prvi deo trilogije – Soj, 2010. drugi – Pad, a trenutno radi na trećem delu.

 

Mada odgojen u katoličkom duhu, takvo obrazovanje smatra „morbidnim“. Sebe smatra ateistom, ali citira Bunjuela – „Ateista sam, bogu hvala!“ Ono u šta, međutim, veruje jeste Čovek, Čovečanstvo, nešto što je najbolje ali i najgore što je moglo da zadesi svet u kojem živimo.

 

Oženjen je svojom ljubavlju iz srednjoškolskih dana, Lorencom Njutn, sa kojom ima dve ćerke – Marijanu i Marisu. Trenutno živi u Velingtonu, na Novom Zelandu.

 

 

Video trejler:

 

 

 

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');