Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Kultura Bioskopi "Ljubav Dolazi Kasnije" - od 04. aprila u bioskopima
 
 

"Ljubav Dolazi Kasnije" - od 04. aprila u bioskopima

"Ljubav Dolazi Kasnije" premijerno 04. aprila u Cineplexx-u.

 

 

 

Produkcija: Aleksandrija Film
Godina proizvodnje: 2012.
Distribucija:Delius film
Trajanje: 77 minuta.
Žanr: Drama

Web: www.aleksandrijafilm.com/ljdk

 

Ekipa:

Scenarista i reditelj: Hadži-Aleksandar Đurović

Producent: Milovan Đurović
Direktor fotografije: Bojan Rakić, SAS
Montažer: Hadži-Aleksandar Đurović
Scenograf: Andrea Miletić
Kostimograf: Jelena Đorđević
Snimatelj zvuka: Novica Jankov
Dizajner zvuka i kompozitor: Saša Mirosavljević
Uloge: Milica Stefanović, Andrej Šepetkovski, Goran Jevtić, Ljubinka Klarić, Aleksandar Đurica, Jadranka Selec, Tanasije Uzunović

Sinopsis: LJUBAV DOLAZI KASNIJE je debitantski igrani film Hadži-Aleksandra Đurovića. U ovoj ljubavnoj drami se prepliću tri priče čiji akteri pokušavaju da, tokom jedne noći, reše svoje emotivne probleme i nerešene veze iz prošlosti. Svako od likova preživljava svoju usamljenost sa drugima.

Produkcija: Film je snimljen tokom sedam noći u julu, na lokacijama u Beogradu. Mala, ali požrtvovana ekipa uspela je da napravi pravi poduhvat i snimi film za vrlo kratak period i sa minimalnim budžetom, bez pomoći ministarstva, grada i sponzora, ali sa puno energije predvođena rediteljem i producentom. Proces pripreme filma je otpočeo početkom juna, a film je kompletno završen zaključno sa prvim oktobrom. Premijera filma zakazana je za 10. januar 2013.  Planirana je i bioskopska distribucija u Beogradu, nekim gradovima u Srbiji, Republici Srpskoj, kao i na domaćim i internacionalnim festivalima. DVD izdanje filma i televizijska premijera su planirane za 2013.godinu, nakon festivalskih projekcija.

Biografija reditelja: Diplomirao televizijsku režiju 2010. godine na Akademiji Umetnosti u Beogradu. Izabran za zvanje asistenta 2011. godine. Autor kratkih igranih filmova TUGA (2009) i NAKON ŠTO JE PETAO ZAPOJAO (2010) kao i nekoliko dokumentarnih filmova. Radio kao asistent režije na serijama „Greh Njene Majke“, „Miris Kiše Na Balkanu“ i filmovima „Parada“, „Zverinjak“ i „Kad Svane Dan“. Dobitnik `Vidovdanske nagrade` i nagrade `Sveti Vid` Akademije Umetnosti, kao i Bronzanog Viteza na festivalu Zlatni Vitez u Moskvi za kratki studentski film OBELEŽENI (2008).

Reč reditelja:“LJUBAV DOLAZI KASNIJE je , kako sam naslov kaže, ljubavni film koji je nastao po mojim pričama inspirisan usamljenošću i nemogućnosšću ostvarivanja emotivnih odnosa, koji su danas opšte prisutni u savremenom otuđenom društvu. Trudeći se da izbegnem svaku vrstu socijalne, dnevno – političke, istorijske  i žanrovske konotacije, ove tri isprepletane priče, čiji akteri pokušavaju da reše svoje veze iz prošlosti, smestio sam u interval jedne noći. Kao kompletan autor ovog dela potpisujem scenario, režiju, produkciju i montažu što mi je dalo slobodu da film uradim baš onako kako sam ga i zamislio uz ogromnu požrtvovanost ekipe, inzvanrednih glumaca i specijalne gošće Sofije Knežević, možda najtalentovanije mlade džez pevačice sa ovih prostora. Film smo snimili za sedam noći u julu 2012 i bilo je neverovatno da  ćemo uspeti  sa jako malo sredstava.  Svi glumci za koje sam se odlučio su prihvatili uloge jer su im se dopale iskrenost i mogućnost identifikacije koju ovaj tekst nosi i mislim da će publiika biti iznenađena da vidi ove aktere u jednom potpuno novom svetlu. “

Trejler: