Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Britanski Indipendent o Fiatu 500L – "Nije loše!"
 
 

Britanski Indipendent o Fiatu 500L – "Nije loše!"

500lBritanski dnevnik Indipendent prenosi da je već imao priliku da na međunarodnoj prezentaciji u Torinu testira „fijat 500L", koji će se proizvoditi u Srbiji, i prvi komentar je bio: „Nije loše!" „Fijat 500L", koji će se proizvoditi u Kragujevcu, neće stići na britansko tržište do 2013. godine, kada bi trebalo da bude dostupan i sa 1.6 dizel motorom, uz već postojeća dva benzinska motora i jednim manjim dizelašem od 1.3 litra.

Iako zvanične cene još nisu poznate, ali bi kada prodaja krene novi model trebalo da košta između 14.000 i 15.000 funti.

„Mislim da će se dobro prodavati", piše autor teksta u Indipendentu.

„Fijat" će britanskom tržištu ponuditi „500L" sa dva benzinska motora: manji benzinac biće opremljen 0.9 litarskim dvocilindričnim "Twin Air" motorom, ali će zahvaljujući turbo punjaču razvijati 105 konjskih snaga, što je više od drugog benzinskog agregata, 1.4 litarskog četvorocilidraša sa 95 ks.

Dizel varijanta raspolagaće 1.3 litarskim "MultiJet" motorom sa 85 ks.

Budući da je „Fijat" poznat po tome da je mnogo uspešniji u proizvodnji malih putničkih automobila, „500L" predstavlja pokušaj kompanije da ispravi taj nedostatak.

„Fijat" je planirao da tržištu ponudi dovoljno veliko putničko vozilo koje bi od popularnog „fijata 500" preuzelo ime i određene osobenosti, uz nadu da će nešto od magije sa manjeg - preći i na veći model, zbog čega se odlučio za oznaku „500L".

Indipendent procenjuje, na osnovu uspeha koji je kompanija Be-Em-Ve postigla kada je na bazi malog „minija" predstavio atomobil „mini kantrimen", da se može očekivati da će se slično dogoditi i sa modelom „500L".

Britanski dnevni list prenosi da je, po dimenzijama, „500L" baziran na većem „puntu", a neki stilski detalji podsećaju na drugi popularni automobil italijanske kompanije - „fijat pandu".

Autor je posebno impresioniran multimedijalnim sistemom nazvanim "UConnect", koji omogućava sve vrste povezivanja sa mobilnim telefonima, a sve to vidljivo je na LCD ekranu dijagonale pet inča (12,7 santimetara).

Ono što je u članku posebno naglašeno, što će „500L" izdvojiti od drugih automobila i izazvati brojne komentare, jeste ugrađeni „lavaca" aparat za espreso kafu, čiji je zadatak da vozačima učini velike saobraćajne gužve malo podnošljivijim.

Izvor: Auto blog

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži