Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Mercedes star 58 godina, a “težak“ 700.000 evra
 
 

Mercedes star 58 godina, a “težak“ 700.000 evra

merc1958Ako ste kolekcionar automobila sa vrlo dubokim džepom, evo automobila za vas - reč je o Mercedes-Benz 300SL Gullwing kupeu, jednom od 50 pretproizvodnih prototipa ovog modela, ručno napravljenog za proizvodnu 1954. godinu, a koji se nalazi u gotovo savršenom stanju.

Pretpostavlja se da je reč o modelu koji je izložen na saju automobila u Detroitu 1955. godine, a zanimljivo je da pod haubom ima NSL motor, agregat koji se retko sreće na SL modelima toga vremena.

Nemački kupe je prešao 11.265 kilometara do 1982. godine, a od tada je garažiran uz dodatna servisiranja i redovno održavanje, a osamdesetih godina prošlog veka dobio je i novu boju.

Cena Mercedes-Benz 300SL Gullwing kupea, koji se prodaje na sajtu eBay iznosi oko 690.000 evra (850.000 dolara), ali ipak treba naglasiti da je ovakva cena odlična, jer bi prema aukcijskoj kući RM Auction, nemački automobil bez problema mogao da zaradi i milion američkih novčanica.

Izvor: Vesti-online

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži