Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Jedinstveni Ferrari na aukciji
 
 

Jedinstveni Ferrari na aukciji

ferari 250 gtOriginalni prototip Ferrarija 250 GT California Spyder naći će se krajem avgusta na aukciji u gradu Pebl Bič, u SAD. Reč je o prototipu čiju je karoseriju izradio Scaglietti, po ugledu na Pininfarinin dizajn, a opremljen je 3.0 litarskim V12 motorom sa 225 ks.

Inače, model 250 GT California Spyder konstruisan je kao automobil za američko tržište, a originalno je proizveden u svega 50 primeraka.

Prototip o kom je ovde reč kompletiran je 16. decembra 1957. godine, a u početku je imao ulogu “manekena” prilikom fotografisanja za reklamne brošure i kataloge, da bi 1961. učestovao (i pobedio) na trci De Diego Trophy u Portoriku, a nedavno je i potpino restauriran.

Očekuje sa da će Ferrari 250 GT California Spyder na predstojećoj aukciji dostići cenu između 6 i 8 miliona dolara, a s obzirom na njegovu istoriju i značaj, ne bi bilo izneneđanje da budući kupac izdvoji i znatno veću sumu.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži