Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili VIDEO: Preživeli su!
 
 

VIDEO: Preživeli su!

sletanjeUspon na Pikes Peak je jedno od automobilskih takmičenja koje se može okarakterisati kao ekstremno opasno. Pogledajte i zašto. Trka Pikes Peak Hillclimb održava se na planinskom putu u Koloradu, u SAD. Sa startom na 1.400 i ciljem na 4.300 metara nadmorske visine i sa prosečnim nagibom od 7 %, ova staza koja je dugačka oko 20 km veoma je zahtevna za takmičare.

Na ovogodišnjoj trci dogodio se težak udes kada je vozač Jeremy Foley na jednoj krivini izgubio kontrolu nad svojim automobilom i sleteo u provaliju.

Iako je teško poverovati, i Foley i njegov suvozač preživeli su nesreću, ali su pretrpeli ozbiljne povrede, nakon što se nijhov automobil gotovo raspao tokom višestrukog prevrtanja. Spasao ih je zaštitni rol-bar kavez koji je praktično jedini ostao čitav nakon ovog udesa.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži