Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Stiže i veliki Fića
 
 

Stiže i veliki Fića

f500 xlKomfornija verzija modela koji se danas proizvodi u Kragujevcu, a koji će imati naziv Fiat 500XL biće prvi put prikazan javnosti na Salonu automobila u Parizu od 29. septembra do 14. oktobra ove godine, dok će američku premijeru imati naredne godine... Već 9. oktobra će, prema najavama prvog čoveka Fiat Grupe, Sergia Marchionea, početi i serijska proizvodnja novog modela.

Prema najavama, u pitanju je verzija sa sedam sedišta u tri reda, koji za sada ima naziv Fiat 500XL. Međutim, postoje ideje i da mu se da neka druga oznaka, a sve kako bi se više razlikovao od modela 500 X.

Fiat je, inače, promenu imena u poslednji čas uradio i sa novim modelom Alfa koji je prvobitno trebalo da se zove Milano, a samo dve nedelje pre svetske premijere je preimenovan u Giulietu.

Bez obzira na ime koje će Fiat odabrati, jasno je da se radi o modelu sa sedam sedišta koji će se proizvoditi na istoj platformi kao i 500 L i koji će imati isto međuosovinsko rastojanje, a prostor za dodatna dva sedišta pronađen je u dužem zadnjem delu prepusta preko osovine za oko 150 mm.

Prednji deo neće pretrpeti nikave izmene, a zadnji će biti tek neznatno stilizovan. Unutrašnjost ostaje ista kao u modelu sa pet sedišta, s tim što se, kao i u svim vozilima koja imaju treći red sedišta, drugi red pomera i preklapa, a sve zbog lakšeg pristupa na dva dodatna sedišta.

Fijat sa ovim modelom ulazi u oštru tržišnu utakmicu sa vozilima Renault Scenic, Citroen Picasso i Ford C-Max.

Pod haubu ovog automobila ugrađivaće se motori koji se koriste i za pokretanje Fiata 500L. Benzinci, dvocilindraš od 0,9 litara Twin-Air Turbo sa 105 KS,i četvorocilindrični 1,4 litarski agregat sa 95 KS i sjajni dizelaš 1,3 Multijet II sa 85 KS.

Izvor: Auto magazin

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži